Si hi ha un espectacle conegut arreu del món és el Cirque du Soleil. Tot va començar als vuitanta entre els carrers de la ciutat del Quebec, al Canadà, uns inicis humils que els van fer enlairar i acabar omplint cada carpa, teatre o palau on actuen. Els que van ser artistes de carrer han esdevingut la companyia de circ més prestigiosa del món i ara aterren al Palau Sant Jordi per representar un dels seus espectacles més aplaudits: Corteo.

Només 10 funcions en dues setmanes

Dotze anys després que es representés l'obra de gran format al Fòrum de Barcelona, Corteo torna a la ciutat comtal per explicar la història del pallasso Mauro en només deu funcions. Il·luminat per la lluna i uns àngels de la guarda, el protagonista de la història somia la seva mort. Lluny de la tristesa, en Mauro transita per la processió del seu funeral rodejat d'artistes nòmades i un gran ambient festiu amb un missatge clar: el camí cap a la mort pot ser motiu de celebració.

L'espectacle es representa del 27 de març al 6 d'abril amb 53 artistes sobre l'escenari, una orquestra de vuit músics i espectaculars actuacions circenses. Des dels llits elàstics, el quadre aeri, els malabars o les barres paral·leles, fins a la música en directe, el vestuari o la caracterització, a Corteo cada detall compta —i suma—. Per això, ens hem colat entre bastidors per viure de primera mà que quins són els secrets perquè aquest famós circ funcioni en cada país que visita.