"Tinc cáncer. És una merda i estic espantat, però al mateix temps em sento molt afortunat pels increïbles doctors i la increïble família que m'han acompanyat a través d'això. Encara em queden mesos de tractament al davant, però intento mantenir-me esperançat i positiu". Amb aquestes paraules Mark Huppus, cantant i baixista de Blink 182, una de les formacions més aclamades i rellevants en la història del punk, anunciava el passat 24 de juny a través dels seus perfils a les xarxes socials la seva malaltia. "No puc esperar a alliberar-me del càncer i veure-us a tots en un concert en un futur no gaire llunyà. Us estimo a tots".
— ϻ𝔞Ⓡ𝔨 𝐇𝑜Ƥ𝐩ย𝓼 (@markhoppus) June 23, 2021
Dies més tard, més concretament el 4 de juliol, coincidint amb el Dia de la Independència dels Estats Units, Hoppus publicava a Twitter un nou post en què compartia una fotografia evidenciant les seqüeles que les sessions de quimioteràpia havien tingut en el seu aspecte. "Aquest malalt de càncer us desitja un molt feliç 4 de juliol", eren les paraules amb què Hoppus acompanyava la imatge.
The Cancer Haver wishes you all a very happy Fourth of July weekend. pic.twitter.com/q9vYFoP1RI
— ϻ𝔞Ⓡ𝔨 𝐇𝑜Ƥ𝐩ย𝓼 (@markhoppus) July 5, 2021
Ràbia melòdica
Fills putatius de bandes com Green Day, NoFx o Descendents; Blink 182 es van formar a inicis de la dècada dels noranta. Van debutar de llarg amb els àlbums Cheshire Cat (1995) i Dude Ranch (1997). Amb el seu tercer llarg, Enema of the State, es van convertir en una de les referències fonamentals del hardcore punk en els seus corrents més melòdiques.
Els nord-americans van publicar el seu darrer disc el 2019. Novena referència d'estudi en el seu catàleg fonogràfic, duu per títol el molt il·lustratiu nom de Nine.
La pandèmia primer, i la malaltia de Mark Hoppus després, cantant i baixista també vinculat a altres aventures i projectes com +44 i Simple Creatures, han obligat Blink 182 a aturar momentàniament la seva trajectòria.
Punk solidari
Lluny de la imatge mediàtica vinculada a l'escena, el punk sempre ha estat un espai de fortes conviccions, idees i valors. Un moviment que sempre s'ha considerat una gran família, solidària amb les causes en què creu, com ajudar als malalts de càncer.
A casa nostra, sense anar més lluny, tenim HCXHC (Hardcore Hits Cancer) -el hardcore és el gènere del punk que aposta per unes sonoritats més ràpides i agressives-. Una organització sense ànim de lucre, que té com a principal objectiu ajudar anímicament i econòmicament malalts de càncer i recaptar diners per donar a fundacions, especialment infantils.
Així, Hardcore Hits Cancer col·labora amb entitats com l'Associació Fanoc i la Casa dels Xuklis.
Organització en què la música és part fonamental, no és estrany que Hardcore Hits Cancer persegueixi el seu objectiu organitzant concerts i festes amb la col·laboració de les bandes de punk, hardcore i metal que els donen suport, a més de la venda de marxandatge i de diversos discos recopilatoris. Poder informar-vos de les seves iniciatives i propostes aquí.