Estrenada l’any 2002 a Argentina, la sèrie sobre un grup d’adolescents que volen triomfar en el món de la música va ser un gran èxit. La prova és la infinitat de versions que se’n van fer a diferents països, sent la de Mèxic la que va acabar calant arreu del món. Vint anys més tard, el fenomen continua a través de Netflix amb un nou remake de Rebelde que servirà de continuació de la ficció mexicana. L’Elite Way School, doncs, es tornarà a omplir de música i drama a través d’una nova generació d’estudiants que arriba amb la difícil tasca d’intentar estar a l’altura dels protagonistes de la versió original.
Bienvenides todes
Dirigida per Santiago Limón, aquesta nova Rebelde repetirà la fórmula que havia donat tant d’èxit a la sèrie però adaptant-la als nous temps. Similar al que ha fet Gossip Girl amb el seu reboot, que li ha funcionat força bé, la ficció tractarà temes socials que no havíem vist abans, la qual cosa s’evidencia des del primer capítol, titulat Bienvenides todes.
La trama en si, però, recordarà més a Élite. No pel nom de l’institut, sinó perquè els seus estudiants són de classe alta, amb rivalitats patents entre les diferents classes socials i amb un misteri aterridor que caldrà anar desentrellant. A més, els alumnes hauran de combatre la reaparició de la Logia, una secta que amenaça als més novells de la Elite Way School. I a tots aquests conflictes, misteris i habituals històries d’amor d’una ficció adolescent, li hem de sumar l’element diferencial de Ia sèrie: la seva música.
Nova generació d’estudiants
La cançó Rebelde, un himne per a tota una generació, tornarà a sonar en forma de nova versió, però també tindrem desenes de cançons originals, que els creadors s’han encarregat que sonin de la millor forma possible elaborant un càsting amb gran capacitat vocal. Azul Guaita, Alejandro Puente, Jerónimo Cantillo, Franco Masini, Lizeth Selene i Andrea Chaparro seran els protagonistes d’aquesta nova generació de la sèrie, vestint uns uniformes que deixaran de ser completament vermells com els originals.
Alguns personatges es mantenen al llarg dels anys. / Netflix
Alguns dels personatges, però, sí que es mantenen al llarg dels anys, com la directora del centre Celina Ferrer, interpretada per Estafanía Villareal, o Pilar Gandía, a qui dona vida l’actriu Karla Cosío. La barreja entre nostàlgia i novetat, doncs, serà la clau per fer funcionar la sèrie que avui estrena els seus dos primers capítols, així com fins a quin punt aconsegueixen que les cançons enganxin entre l’audiència.