Gràcies a la col·laboració entre l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició (ACGN) i ElNacional.cat avui entrem a la cuina del xef Jordi Vilà, acompanyat de les seves filles Martina i Clara. Entre els fogons des de ben jove, Vilà junt amb la seva parella Sonia Profitós, són el xef i cap de sala respectivament del restaurant Alkimia, al cor de Barcelona.

Vilà i Profitós van començar amb el restaurant Abrevadero, passant per l'Alikimia al Carrer Indústria que va guanyar una Estrella Michelin, per ara ser el responsable de tota la oferta gastronòmica de la Fàbrica Moritz de Barcelona, així com a la seva aposta personal: Al Kostat, amb l'objectiu d'atraure clientela local.

Amb amor i dedicació cap al producte local, Vilà treballa amb plats sincers, amb esència, mirant cap endins, cap al producte i a la cuina catalana per treure-hi el màxim profit.

La seva proposta va lligada amb el gaudi de la gastronomia des dels fogons i als productes fins al tracte i el confort amb els comensals. Actualitzant, estimant, cuidant i cuintant la gastronomia catalana. 

Al xef Jordi Vilà l'han precedit altres membres premiats per l'Acadèmia Catalana de Nutrició com:

Carles Gaig i els seus ous fregits (amb aigua!)

Fina Puigdevall del bell Restaurant Les Cols amb el farro amb ous escalfats,

Nandu Jubany amb les seves patates estofades

Joan Roca amb l'arròs a la cassola

Núria Gironés de Ca l’Isidre amb una mona típica del Penedès

Eduard Xatruch del restaurant Disfrutar amb un risotto amb tomàquet i alfàbrega

Carme Ruscalleda i el seu arròs "d'abordo"

Els germans Torres feien una fideuà a la cassola i llenties estofades

Joel Castanyé de La Boscana i el flam d'ou

- Romain Fornell i el seu pollastre a la cocota

Arnau Bosch de Can Bosch i unes mandonguilles fàcils

David Andrés del Via Veneto i la samfaina

També disposem dels consells saludables de la nutricionista Magda Carlas per al confinament, la importància del calci i com podem començar a baixar de pes