Gràcies a la col·laboració entre l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició (ACGN) i ElNacional.cat avui entrem a la cuina del xef Jordi Juncà del Restaurant Ca l’EnricPremi Nacional de Gastronomia 2007,  que compta amb el suport de les seves filles Lola de 15 mesos i la Lara d'un, per elaborar un boníssim remenat de moixernons de primavera amb flors de saüc. Que vagi de gust!

Ca l’Enric comença al 1882 com a hostal per a passavolants i petita botiga per abastar els pagesos de la zona. Al 1965, amb l’arribada de la Dolors, la dona d’en Desideri, comencen els “platillos” i poc després les cassoles i la brasa del cap de setmana. Ara el vell hostal ja és tot un restaurant, aquí comença Ca l’Enric. Actualment, els fills d’en Desideri i la Dolors continuen evolucionant aquesta cuina tradicional trobant l’essència dels sabors del territori.

La Vall de Bianya, és un territori abrupte poc poblat, aïllat i fred, aquest aïllament ha afavorit la conservació de l’espai d’interès natural amb una gran riquesa biològica.

Un hostal humil familiar que es transforma en un dels millors restaurants del país amb una Estrella Michelin i la quarta generació al capdavant. La Isabel i el Jordi Juncà porten la cuina, el Joan (el tercer germà) la sala i el celler. 

Ca l'Enric treballa amb la cuina tradicional catalana amb productes de temporada i ingredients del seu entorn més proper, els boscos de la Vall de Bianya.

Al xef Jordi Juncà l'han precedit altres membres premiats per l'Acadèmia Catalana de Nutrició com:

Carles Gaig i els seus ous fregits (amb aigua!)

Fina Puigdevall del bell Restaurant Les Cols amb el farro amb ous escalfats,

Nandu Jubany amb les seves patates estofades

Joan Roca amb l'arròs a la cassola

Núria Gironés de Ca l’Isidre amb una mona típica del Penedès

Eduard Xatruch del restaurant Disfrutar amb un risotto amb tomàquet i alfàbrega

Carme Ruscalleda i el seu arròs "d'abordo"

Els germans Torres feien una fideuà a la cassola i llenties estofades

Joel Castanyé de La Boscana i el flam d'ou

- Romain Fornell i el seu pollastre a la cocota

Arnau Bosch de Can Bosch i unes mandonguilles fàcils

David Andrés del Via Veneto i la samfaina

- Jordi Vilà de l'Alkimia i el bacallà amb tomàquet

També disposem dels consells saludables de la nutricionista Magda Carlas per al confinament, la importància del calcicom podem començar a baixar de pes, i com menjar bé sense gastar massa.