Per tal de fer més amè i entretingut el confinament pel coronavirus, l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició (ACGN) i ElNacional.cat posen en marxa una iniciativa pionera als mitjans de comunicació catalans que aproparà els grans cuiners del país a través de receptes breus i fàcils de fer a casa.
Seran unes propostes culinàries ideals per aquests dies de confinament que es podran seguir a través d'un tutorial en vídeo que els xefs catalans han gravat a les cuines de casa seva. En successives entregues apareixeran tots els cuiners que han estat guardonats amb el Premi Nacional de Gastronomia que entrega anualment l'Acadèmia Catalana de Gastronomia, que ha celebrat ja XVII edicions i que es va iniciar el 2002 amb el Celler de Can Roca de Girona.
Avui és el torn del reconegut xef Carles Gaig, que compta amb una estrella Michelin i més de cinquanta anys d'experiència en el món de la gastronomia.
Va ser distingit amb el Premi Nacional de Gastronomia de la Reial Acadèmia Espanyola de Gastronomia l'any 1999, guardonat amb el Premi Nacional de l'ACGN l'any 2004, i també la mateixa institució li va atorgar el Premi Especial a la seva trajectòria professional l'any 2013. Posteriorment, l'any 2017, Carles Gaig va obrir el restaurant familiar i de cuina d'inspiració catalana a Singapur. I aquest any ha traslladat el restaurant gastronòmic a Bolvir, la Cerdanya, dins de l'emblemàtica Torre del Remei.
Ous ferrats "a la mallorquina", per Carles Gaig
Carles Gaig ens elabora uns ous ferrats amb sobrassada. Però, quin és el toc que fa especial aquest plat del xef Gaig? L'aigua! Sí, així com llegeixes, l'aigua és un ingredient clau per a l'elaboració d'aquest plat.
Un plat senzill, assequible i amb només quatre ingredients: ous, sal, sobrassada i aigua. A què esperes per intentar-ho? Que aprofiti!