Una setmana més l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició (ACGN) i ElNacional.cat us obrim les portes a la cuina d'un nou xef. Aquest cop, amb una nova iniciativa en el món de la gastronomia del país: "Joves Cuiners per a l'estiu de 2020".

El president de l’ACGN, Carles Vilarrubí, assenyala la importància de divulgar el treball i talent dels joves cuiners del nostre territori. La iniciativa us obrirà les portes dels seus restaurants per donar a conèixer la creativitat emergent. 

Avui presentem a Lluís Vinyes, del Restaurant La Venta, que ens explica com preparar un plat típic de la cuina catalana per llepar-se els dits: la coca d'escalivada amb anxoves. Que aprofiti!

 

Tota una vida entre fogons

Lluís Vinyes, que comparteix nom i cognoms amb el seu pare, ha dedicat tota la seva vida professional a la cuina. Gairebé des que el seu pare, Lluís Vinyes, va agafar el Restaurant La Venta, hi ha estat treballant on ha estat necessari. Amb un currículum complet i viatger, Vinyes ha estat en cuines japoneses, italianes i espanyoles. Actualment és xef a La Venta. 

Cent anys d'història al cim de Barcelona

El restaurant es troba allà on acaba el tramvia blau, als peus del Tibidabo de Barcelona. Amb més de 100 anys d'història a l'esquena, La Venta s'aixeca on abans hi havia camps de patates. El primer testimoni que se'n té és del 1906, en forma de targeta postal, i amb el nom de Restaurant Viñas.

El 1975, després de passar per diverses mans, Paco Bosch es fa càrrec del local i hi imprimeix la seva marca personal. Bosch va portar el restaurant al centre la cuina i la gastronomia de la ciutat fins que el 2012 Lluís Vinyes (pare) i Josep Vilella n'agafen la direcció.

Amants del menjar senzill i ben fet

Canelons de rostit, arrossos, rap, filet de bou... Els clients de La Venta són aquelles que estimen el menjar senzill i ben fet, un lloc on t'hi sents com a casa. 

Alguns dels seus plats estrella també són els caragols a la gormanda, eriçons de mar gratinats, sèpia amb espàrrecs verds o el braó de porc tallat fi amanit amb pebre roig de La Vera.

A Lluís Vinyes l'han precedit altres membres premiats per l'Acadèmia Catalana de Nutrició com ara:

Carles Gaig i els seus ous ferrats (amb aigua!)

Fina Puigdevall, del bell Restaurant Les Cols, amb el farro amb ous escalfats,

Nandu Jubany amb les seves patates estofades

Joan Roca amb l'arròs a la cassola

Núria Gironés, de Ca l’Isidre, amb una mona típica del Penedès

Eduard Xatruch, del restaurant Disfrutar, amb un risotto amb tomàquet i alfàbrega

Carme Ruscalleda i el seu arròs "d'abordo"

Els germans Torres feien una fideuà a la cassola i llenties estofades

Joel Castanyé, de La Boscana, i el flam d'ou

- Romain Fornell i el seu pollastre a la cocota

Arnau Bosch, de Can Bosch, i unes mandonguilles fàcils

David Andrés, del Via Veneto, i la samfaina

Jordi Vilà, de l'Alkimia, i el bacallà amb tomàquet

Jordi Juncà, de Ca l'Enric, i el remenat de moixernons

- Paco Pérez i el pastís fred de xocolata

Xavier Pellicer i espàrrecs blancs de Gavà amb salsa de taronja

Martín Berasategui i el llobarro al vapor

Jaume Subirós i el papillot de verdures

Albert Boronat i el pâté en croûte

Fermí Puig i calamars amb cigrons

També disposem dels consells saludables de la nutricionista Magda Carlas per al confinament, la importància del calcicom podem començar a baixar de pescom podem menjar bé sense gastar gaireconsells per evitar menjar per ansietat i com combinar dieta i esport