Un plat literari, històric: el capipota Carvalho. Aquest plat representa part de la il·lustre història gastronòmica del restaurant de Casa Leopoldo, conegut restaurant del Raval que freqüentava l'escriptor Manuel Vázquez Montalbán, i que dedicava econòmics i gustosos plats a Pepe Carvalho (l'heroi de les seves novel·les).

Com destaca Òscar Manresa, xef de Casa Leopoldo, "un plat molt fàcil de preparar: anant a plaça i demanant capipota (que normalment és el cap i la pota de la vedella) el carnisser te'l donarà bullit, per tant només necessitaràs tallar-lo a dauets per preparar la recepta". El plat de l'heroi de Vázquez Montalbán.

 

Ingredients:

  • 500 g de capipota
  • 1 ceba
  • 2 tomàquets de penjar
  • 1/2 cullerada de pebre vermell dolç
  • 1/2 cullerada de pebre vermell picant
  • 2 bitxos
  • Un got de brou de pollastre 
  • Sal i pebre
  • 200 g de cigrons bullits
  • Un rajolí de vi blanc