L'històric restaurant Casa Leopoldo ens obre les portes per donar-nos a conèixer els plats més il·lustres de la nostra gastronomia. L'Òscar Manresa, conegut xef del restaurant, ens mostra en el següent vídeo de dos minuts el procés d'elaboració del clàssic fricandó. Aquesta especialitat catalana del s. XVIII s'acostumava a cuinar els diumenges, i com ell mateix recorda, "la carn podia no veure's en tota la setmana, però el diumenge no faltava".

Ja sabeu, si voleu continuar amb el costum de gaudir el diumenge d'aquest saborós fricandó, "millor menjar-lo l'endemà d'haver-ho cuinat". Per tant: dissabte cuinem fricandó!

 

 

Ingredients fricandó (per a 4 persones):

  • 500 g de vedella
  • 100 g de farina
  • 1/2 pebrot vermell
  • 1/2 ceba
  • 2 grans d'all
  • 33 ml tomàquet fregit
  • 1 got vi negre
  • 50 g de moixernons
  • Brou de pollastre
  • Oli d'oliva
  • Sal i pebre

Ingredients per a la picada (del fricandó):

  • 300 g d'avellanes
  • 1 gra d'all
  • 2 branques de julivert
  • 20 g de xocolata
  • 1 llesca de pa