L'històric restaurant Casa Leopoldo ens obre les portes avui per donar-nos a conèixer els plats més il·lustres de la nostra gastronomia: mandonguilles amb sèpia (i cava), un plat de mar i muntanya.
Les mandonguilles són característiques de receptaris medievals catalans, unes delícies que es poden combinar amb molts tipus d'acompanyaments (bacallà, patates, pèsols...). I la sèpia, molt estimada a les nostres terres, es pot cuinar a la planxa, fregida amb all i julivert, guisada. Sèpia i mandonguilles: una aportació exquisida de la cuina catalana i un binomi perfecte per gaudir aquests dies.
Ingredients per fer les mandonguilles amb sèpia (4 persones):
- 300 g carn picada de vedellla
- 300 g carn picada de porc
- 1 gra d'all
- 1 branca de julivert
- 1 ou
- 50 g pa ratllat
- Un polsim de sal
- 5 g pebre blanc
- 5 g farina blanca
- 400 g sèpia a trossos
Ingredients per fer el sofregit:
- Oli d'oliva
- 1/2 pebrot vermell
- 1/2 pebrot verd
- Gra d'all
- 1/2 ceba
- 1 tomàquet triturat
- 10 g pebre vermell dolç
- 1/2 cava Torelló
Ingredients per a la picada:
- 300 g d'avellanes
- 1 gra d'all
- 2 branques de julivert
- 20 g de xocolata
- 1 llesca de pa