L'històric restaurant Casa Leopoldo ens obre les portes avui per donar-nos a conèixer els plats més il·lustres de la nostra gastronomia: mandonguilles amb sèpia (i cava), un plat de mar i muntanya.

Les mandonguilles són característiques de receptaris medievals catalans, unes delícies que es poden combinar amb molts tipus d'acompanyaments (bacallà, patates, pèsols...). I la sèpia, molt estimada a les nostres terres, es pot cuinar a la planxa, fregida amb all i julivert, guisada. Sèpia i mandonguilles: una aportació exquisida de la cuina catalana i un binomi perfecte per gaudir aquests dies.

 

 

Ingredients per fer les mandonguilles amb sèpia (4 persones):

  • 300 g carn picada de vedellla
  • 300 g carn picada de porc 
  • 1 gra d'all  
  • 1 branca de julivert 
  • 1 ou
  • 50 g pa ratllat
  • Un polsim de sal
  • 5 g pebre blanc
  • 5 g farina blanca
  • 400 g sèpia a trossos

Ingredients per fer el sofregit:

  • Oli d'oliva
  • 1/2 pebrot vermell
  • 1/2 pebrot verd
  • Gra d'all
  • 1/2 ceba
  • 1 tomàquet triturat
  • 10 g pebre vermell dolç
  • 1/2 cava Torelló

Ingredients per a la picada:

  • 300 g d'avellanes
  • 1 gra d'all
  • 2 branques de julivert
  • 20 g de xocolata
  • 1 llesca de pa