Gràcies a la col·laboració entre l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició (ACGN) i ElNacional.cat, avui entrem a la cuina amb el xef Fermí Puig per preparar un plat de calamars amb cigrons. Una recepta de la carta del seu restaurant Fermí Puig que a ell l'entusiasma. Bon profit!


Trajectòria de Fermí Puig

Fermí Puig (Granollers, 1959) va començar en el món de la cuina al restaurant que regentava Montse Guillén al carrer de Marià Cubí de Barcelona. Després de passar alguns anys en diferents restaurants, entre els quals El Bulli, i formar-se amb els millors professionals de tot el món, Fermí Puig va arribar a l'Hotel Majestic de Barcelona, on va engegar el restaurant Drolma, una de les grans referències de la gastronomia catalana. L'any 2002 va ser guardonat amb una prestigiosa estrella Michelin.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicación compartida de Fermí Puig Botey (@fermipuigcuiner) el

Des del 1995 fins al 2003 Puig va ser xef executiu del Majestic i xef del Drolma alhora. Fins al 2011 ha estat xef director del Drolma i del Petit Comitè. El juny de 2013, després de més de dotze anys junts dirigint el mític Drolma, Fermí Puig i Alfred Romagosa van decidir continuar fent camí plegats  i van obrir el restaurant Fermí Puig. Un restaurant en concordança amb els nous temps, fresc, allunyat de vells protocols però que vol preservar l’essència de l'ofici: la vocació d’hospitalitat, la voluntat de rebre-us al voltant d’una taula amb criteris de qualitat i honradesa, i d’oferir-vos el bo i millor de la cuina tradicional catalana.

Un restaurant en concordança amb els nous temps, fresc, allunyat de vells protocols però que vol preservar l’essència de l'ofici

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicación compartida de Fermí Puig Botey (@fermipuigcuiner) el

Els espais del restaurant Fermí Puig

Les Corts

És la sala privada del restaurant, i disposa d’una capacitat màxima per a 12 persones. Tematitzada completament amb records d’apassionats del Barça, la presideix una barana de fusta, original del Camp de les Corts, contextualitzada amb una fotografia icònica de la llotja presidencial, amb el president del Barça Rafael Sunyol i l’aleshores president de la Generalitat de Catalunya, Lluís Companys. Les parets són plenes de samarretes, trofeus i fotografies originals que, sense la més mínima voluntat museística, fan que els qui s'estimen el futbol i molt especialment el Barça hi trobin un petit racó de felicitat.

Hi ha en el record que el primer àpat que s’hi va servir, fou en honor de Pep Guardiola i Johan Cruyff.

Les Corts   fermí puig

Les Corts Fermí Puig

Tenint en compte que és una sala molt sol·licitada, s'ha de reservar amb prou temps. Ho podeu fer a partir d'un mínim de 6 persones. Tanmateix, i tot i que no té cap cost extra, no es reserva per a El sopar de duro.

Menjador interior

Un espai acollidor, dissenyat, com tot el restaurant, per l’arquitecte Josep M. Botey, amb sofàs semi-circulars de gran comoditat i taules rodones de marbre, prou separades per preservar la intimitat de la conversa. Plafons murals de roba a les parets per esmorteir els sorolls i projectors d’imatges que ens permeten canviar la decoració de l’espai cada dia, aconsegueixen un menjador elegant al servei del vostre benestar.

menjador interior 01

La Sala Gran

Un espai destinat gairebé sempre a les taules de dues persones. La seva disposició permet la intimitat de la conversa, ideal per als àpats de negocis.
L’espai es reconverteix amb gran facilitat en un àmbit pels grups, d’amics o d’empreses, que volen un espai separat per a una celebració més privada. Capacitat màxima de 44 persones.
També és força útil per a les reserves en exclusiva del restaurant, ja que fa la funció de recepció per poder fer l’aperitiu de benvinguda.

la gran sala 01

El Racó del Senyor Vinyes

Aquest magnífic racó s’ha convertit en una de les taules més sol·licitades del restaurant. Amb la comoditat d’un elegant i original sofà que protegeix l’entrada del local, ofereix una certa privacitat tot i trobar-se plenament integrat al menjador.

És una de les taules més sol·licitades del restaurant

raco

A Fermí Puig l'han precedit altres membres premiats per l'Acadèmia Catalana de Nutrició com ara:

Carles Gaig i els seus ous ferrats (amb aigua!)

Fina Puigdevall, del bell Restaurant Les Cols, amb el farro amb ous escalfats,

Nandu Jubany amb les seves patates estofades

Joan Roca amb l'arròs a la cassola

Núria Gironés, de Ca l’Isidre, amb una mona típica del Penedès

Eduard Xatruch, del restaurant Disfrutar, amb un risotto amb tomàquet i alfàbrega

Carme Ruscalleda i el seu arròs "d'abordo"

Els germans Torres feien una fideuà a la cassola i llenties estofades

Joel Castanyé, de La Boscana, i el flam d'ou

- Romain Fornell i el seu pollastre a la cocota

Arnau Bosch, de Can Bosch, i unes mandonguilles fàcils

David Andrés, del Via Veneto, i la samfaina

Jordi Vilà, de l'Alkimia, i el bacallà amb tomàquet

Jordi Juncà, de Ca l'Enric, i el remenat de moixernons

- Paco Pérez i el pastís fred de xocolata

Xavier Pellicer i espàrrecs blancs de Gavà amb salsa de taronja

Martín Berasategui i el llobarro al vapor

Jaume Subirós i el papillot de verdures

Albert Boronat i el pâté en croûte

També disposem dels consells saludables de la nutricionista Magda Carlas per al confinament, la importància del calcicom podem començar a baixar de pescom podem menjar bé sense gastar gaireconsells per evitar menjar per ansietat i com combinar dieta i esport