Amb mig món confinat per l'emergència sanitària provocada pel coronavirus i les cases de l'art tancades, el museu Yorkshire ha iniciat una campanya per inundar les xarxes socials d'obres artístiques perquè els visitants poguessin gaudir de creacions d'arreu del món. Amb el hashtag #CuratorBattle els museus podien fer les seves aportacions i donar a conèixer els seus tresors.
Cada setmana proposava un tema i un dels que, sens dubte, ha donat la volta al planeta a través de Twitter és #BestMuseumBum que persegueix buscar el cul més bonic de la història de l'art. Un mes després, aquesta xarxa social és un aparador de parts posteriors de tota mena. Un dels museus que ha participat en aquesta singular competició és el de Cadis, que recorda que l'escut d'Espanya de les Índies inclou unes natges.
Hace días participamos en la carrera de los museos del mundo por mostrar su mejor "melocotón" pero creemos que no se hizo justicia. Nosotros tenemos el #BestMuseumBum que se haya visto jamás en un museo. Éste del escudo del Consulado de Indias. #habíaquedecirlo y #sehadicho eah! pic.twitter.com/naNkrNlWW0
— Museo de Cádiz (@MuseoCadiz) July 23, 2020
Fer-hi partícip la població
Ara bé, aquesta singular competició està oberta a tothom, ja que es persegueix que la població s'involucri amb el passat i present artístic.
Això ha portat que Twitter s'ompli d'opinions de tot tipus on es mostren els culs més bonics o destacables de la història de l'art com, per exemple, els de les escultures clàssiques el David de Miquel Àngel o de l'Afrodita de Natges boniques, creada entre el segle II-I a.C. i que es troba al museu de Nàpols.
Get a load of this 🍑
— V&A (@V_and_A) July 22, 2020
Whilst the cast of Michelangelo’s David caused quite the stir because of his very exposed front parts (cue fig leaf), the real cause for commotion is actually his butt. It’s so good we need a closer look #bestmuseumbum
Learn more: https://t.co/ux0m1viCS8 pic.twitter.com/pUV7DH2U0U
The clear winner of #BestMuseumBum is the statue of Aphrodite Kallipygos (lit: "Aphrodite of the beautiful buttocks"). The clue is in the name.
— Dr Jo Ball (@DrJEBall) June 26, 2020
She even seems fairly impressed herself. pic.twitter.com/nyuc7xr1Fc
I still think this beauty from Museo Massimo alle Terme (Rome) is the #bestmuseumbum pic.twitter.com/6AOBaXbTFP
— Nathalie (@spacedlaw) July 22, 2020
Però els usuaris han fet aportacions de tot mena i algunes tan estrambòtiques com les intimitats d'un peix begut o tan poc convencionals com una dona llençant-se un pet a la cara d'una divinitat.
We raise your athlete and instead give you the bum of a drunken fish. Yes you heard me.
— York Art Gallery (@YorkArtGallery) June 26, 2020
Made by Pamela Mei Yee Leung, it was part of a body of work which married animals and humans together to create mythological creatures with personalities. #BestMuseumBum #CuratorBattle pic.twitter.com/qUAa3NgGcG
Get a load of this 🍑
— V&A (@V_and_A) July 22, 2020
Whilst the cast of Michelangelo’s David caused quite the stir because of his very exposed front parts (cue fig leaf), the real cause for commotion is actually his butt. It’s so good we need a closer look #bestmuseumbum
Learn more: https://t.co/ux0m1viCS8 pic.twitter.com/pUV7DH2U0U
Una part dels internautes han anat deixat enrere les quatre parets per aportar natges que han trobat a l'aire exterior i al bell mig del carrer.
Ok so I’m going with this loveable nonsense 😆 #BestMuseumBum, but with a caveat @YorkArtGallery... These are from outside! #Palermo pic.twitter.com/stETHxSolk
— Tony Robert Cochran (@critiquederien) July 22, 2020
Not in a museum, but I give you Francis Derwent Wood’s sculpture of David at Hyde Park Corner for #bestmuseumbum. His back view distracts drivers negotiating a busy traffic light junction and a fast sweeping curve at the bottom of Park Lane. Otherwise known as ‘the ass of death’. pic.twitter.com/42yHNrcXuk
— Christopher Taylor 🇪🇺 (@Chris57raker) July 22, 2020
El tema d'aquesta setmana és objectes estrelles i porta com a hashtag #StarObjects.
As many cultural orgs are beginning to reopen, we thought we'd reflect that in this #CURATORBATTLE.
— Yorkshire Museum (@YorkshireMuseum) July 21, 2020
So this week's theme is #StarObject! ⭐️ The most iconic, memorable & popular object in our collections that visitors can look forward to seeing once again.
BRING IT ON💥
2/2
Aquesta serà l'última batalla de curadors, ja que el museu de Yorkshire ha anunciat el seu Twitter que, de moment, posa punt final aquesta campanya. Tot i així, deixa la porta oberta de tornar-ne a fer en el futur.