Bones notícies per als fans del true crime, i concretament per a aquells que van quedar totalment atordits amb un dels casos criminals més mediàtics dels últims temps. Netflix estrenarà el documental Las cintas de Rosa Peral el pròxim 8 de setembre, coincidint amb la minisèrie El cuerpo en llamas, basada en el crim de la Guàrdia Urbana de Barcelona. La pel·lícula exposa des d'un nou angle els fets del 2017 sis anys després, on la condemnada trenca el silenci des de la presó. El documental mostrarà per primera vegada el seu testimoni i el material inèdit que pertany al seu arxiu personal de vídeo i foto, i entrevistes amb el seu entorn més proper, el fiscal i els advocats del cas, a més dels principals periodistes que van cobrir el succés. La pel·lícula està produïda per Raimon Masllorens, Arlette Peyret i Carol Saliner, de Brutal Media.
Las cintas de Rosa Peral recull el testimoni en primera persona d’una de les protagonistes del crim de la Guàrdia Urbana de Barcelona. L'any 2020, Peral va ser condemnada a 25 anys de presó per l'assassinat amb traïdoria de la seva parella, del qual també va ser condemnat Albert López, el seu amant i agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona, cos policial al qual pertanyien tant ella com la víctima.
El mateix dia que s'estrena El cuerpo en llamas
El documental s’estrenarà el mateix dia que la minisèrie El cuerpo en llamas, basada també en aquest crim. L'estrena del projecte arribarà a la petita pantalla just un any després que la plataforma anunciés quines cares conegudes es posarien en la pell de Peral i López. Els actors catalans Úrsula Corberó i Quim Gutiérrez van ser llavors els escollits per defensar l'adaptació d'un cas real que va omplir titulars i noticiaris, principalment per tractar-se, imputats i víctima, de pertànyer al cos de la Guàrdia Urbana de Barcelona. Les restes de Pedro Rodríguez van trobar-se el 4 de maig del 2017 al maleter del seu cotxe, abandonat al Pantà de Foix, però no va ser fins a finals de març del 2020 que un jurat popular va considerar que els dos acusats eren culpables d'un crim a traïció amb tints passionals. I és que, a banda de tractar-se de policies, la investigació va anar revelant una xarxa de relacions tòxiques, mentides, violències i escàndols sexuals que van tenyir de groguisme el seu seguiment.
El cas va tornar a agafar rellevància i notorietat quan Carles Porta i el seu Crims van estrenar el gener del 2022 una docusèrie de quatre capítols abordant els interrogants d'un dels crims que més ha impactat l'opinió pública els últims anys, tot i que mai s'han acabat d'aclarir les causes i el modus operandi de l'assassinat, ja que els dos condemnats porten des del 2017 acusant-se mútuament del que va passar la nit de l'1 de maig de 2017 al domicili de la parella, lloc on el jurat va certificar que s'hauria produït la mort de Pedro. Jorge Torregrossa i Laura Mañá són els directors de la sèrie de Netflix produïda per Arcadia Motion Pictures i escrita per Laura Sarmiento.