Rosalía posarà la banda sonora al Piromusical de La Mercè 2024, però no com a cap de cartell, sinó com a programadora musical: i és que l'artista catalana més internacional serà l'encarregada de triar les cançons que sonaran durant l'espectacle. D'aquesta manera, el Piromusical se celebrarà el 24 de setembre a les 22 h a l'avinguda de Maria Cristina i serà una festa d'autor amb temes musicals triats per l'autora de Motomami, tal com ha anunciat l'Ajuntament de Barcelona, tot i que encara no se saben quines cançons sonaran.

Com cada any, la festa comptarà amb Pirotécnica Igual, una empresa barcelonina amb més de 120 anys d'experiència que ha organitzat grans efectes pirotècnics en celebracions de tot el món, entre les quals les cerimònies dels Jocs Olímpics de Barcelona 92 o d'Atenes 2004. L'any passat, el Piromusical va celebrar els 30 anys del Sónar amb una selecció musical escollida pels programadors del festival, en un homenatge a la música electrònica que va fer sonar temes de molts dels artistes participants al festival en les últimes tres dècades, com Daft Punk, The Chemical Brothers, New Order, Bad Gyal, C Tangana, Björk o la mateixa Rosalía.

Mercè 2022 Piromusical focs / Foto: Carlos Baglietto
Foto: Carlos Baglietto

Enguany La Mercè torna a comptar amb un poderós cartell de concerts que arribaran durant la festa major de Barcelona, amb els tradicionals espectacles musicals gratuïts a l'aire lliure. Un centenar d'artistes repartits en 14 punts de la ciutat ompliran de música els carrers del 20 al 24 de setembre, en quatre jornades que mesclen el talent local amb propostes internacionals arribades d'una vintena de països. Figa Flawas, Oques Grasses, Maria Jaume, Los Ganglios o un homenatge al 50è aniversari de la mítica Sala Zeleste són només alguns dels caps de cartell de la Mercè 2024. Pots descarregar-te el cartell amb els concerts aquí.

La platja de Bogatell serà una de les seus més multitudinàries i tindrà la música de casa nostra com a protagonista: Oques GrassesFiga FlawasLa Ludwig BandMaria Jaume (el dia 20); GinestàStay HomasBuhos i el cantant sevillà Álvaro de Luna (el 21); i ScorpioMiki NúñezLa Fúmiga i Els Catarres (el 22). Altres noms destacats que sonaran a la Mercè enguany, sota les marques BAM i Mercè Musical, seran Los GangliosOuineta, el hip hop de Las Ninyas del Corro o l'enamorat de la cultura pop PUTOCHINOMARICÓN amb el seus sons propers al synth-pop, que estaran a Plaça Catalunya, nova seu que s'inaugura en aquesta edició. Califato ¾, Arrels de Gràcia, Mama Dousha, Las Bajas Pasiones, Sexenni, Alfred García, Mariona Escoda o La Plazuela també sonaran a la festa major de Barcelona.

Música Mercè proposa una programació firmada per la directora artística Gisela Sais, amb una seixantena de grans noms de fins a dotze països i una clara aposta pels artistes locals. En total hi haurà actuacions a vuit escenaris entre les que destaquen dos concerts de gran format: l’homenatge al 50 aniversari de la inauguració de la Sala Zeleste del carrer Argenteria, que es presentarà després de l’estiu, i Encuentro d’Arreu, que explora la història i les músiques i les danses d’arrel que arriben fins a l’actualitat, amb la participació de més de cinquanta artistes entre els que destaquen Judit Neddermann, Raúl Rodríguez, Momi Maiga o Anna Ferrer. Altres noms són Egosex, Mayra Andrade, Cala Vento i dues coproduccions amb el Mercat de Música Viva de Vic: els estonians Puuluup i les portugueses Sopa de Pedra, que exploren el llegat tradicional des de les veus i la percussió d'un cor de deu dones.

20240713 CRUILLA 2024 Oques Grasses / Foto: Montse Giralt
Foto: Montse Giralt

14 espais repartits per Barcelona per la Mercè 2024

Entre els espais musicals distribuïts per la ciutat n’hi ha d’emblemàtics que repeteixen, com el Teatre Grec, la rambla del Raval, els jardins del Doctor Pla i Armengol o l’avinguda de la Catedral. Es mantenen els escenaris a la platja del Bogatell, l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, la plaça Major de Nou Barris, la plaça Reial, la plaça de Can Fabra, el recinte Fabra i Coats, el passeig dels Til·lers i l’escenari del carrer Menéndez y Pelayo, i es recupera un escenari important com és la plaça Catalunya, que substitueix l’escenari del Moll de la Fusta.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!