Un any més, aquest Sant Jordi 2025 serà una jornada plena d'activitats i esdeveniments en monuments emblemàtics de Barcelona, que oferiran una agenda especial per a la Diada. És el cas de la Casa Batlló, la Pedrera o l'Ajuntament de Barcelona, així com el recinte modernista de Sant Pau o la Biblioteca de Catalunya, alguns dels quals obriran les portes de manera gratuïta. Si vols visitar algun d'aquests indrets, a continuació et facilitem una llista amb tots els horaris de les activitats més destacades perquè puguis omplir el dia de Sant Jordi de visites culturals!
🌹 Signatures de llibres per Sant Jordi 2025: horaris i on signen els autors a Barcelona
🎟️ Sant Jordi 2025 a Barcelona: guia de la Diada de Catalunya del 23 d'abril
Horaris i activitats per Sant Jordi 2025 de Casa Batlló, La Pedrera, la Sagrada Família, l'Ajuntament...
Si celebres el dia de Sant Jordi 2025 a Barcelona, has de saber que hi ha milers d'activitats per gaudir de la Diada. Un dels esdeveniments més destacats és la jornada de portes obertes a centres i espais culturals de la capital catalana. Aquí tens les principals activitats i horaris de la Casa Batlló, La Pedrera, la Sagrada Família, l'Ajuntament, entre altres.
Casa Batlló: façana vestida de roses
La Casa Batlló s'ha convertit en un dels edificis més emblemàtics de Sant Jordi. Tota la seva façana representa la llegenda del cavaller, la princesa i el drac, de manera que s'ha de fer destacar durant el seu dia commemoratiu. Tota la façana de Casa Batlló es vestirà de roses del 21 al 23 d'abril de 2024, així que si la visites durant aquestes dates, podràs gaudir del seu goig!
A la façana de la Casa Batlló, obra mestra d'Antoni Gaudí a Barcelona, podem descobrir una representació de la llegenda de Sant Jordi, el patró de Catalunya, a través d'elements arquitectònics carregats de simbolisme. El disseny de la façana s'inspira clarament en aquesta narrativa, on Sant Jordi lluita contra un drac per salvar la princesa.
El balcó de la princesa a la façana es presenta en forma de flor, simbolitzant la sortida única i l'escapament del perill del drac, reflectint la puresa i l'innocència de la princesa. Per la seva part, les teules de la façana estan disposades de manera que recorden les escates d'un drac, aportant una textura que evoca la pell de la bèstia mitològica. A més, els arcs catenaris a la part inferior de la façana simbolitzen el ventre del drac, suggerint la grandària i la forma d'una criatura enorme.
Els balcons inferiors, dissenyats per semblar calaveres, representen les restes cranials de les víctimes del drac, una expressió artística del perill i la mort que aquest monstre representava. Les columnes de la façana s'assemblen a ossos, reforçant la idea que la casa està construïda sobre les restes de les víctimes del drac. Finalment, la creu de quatre braços al cim de l'edifici simbolitza l'empunyadura d'una espasa, que és l'arma amb què Sant Jordi va derrotar al drac, destacant així el triomf del bé sobre el mal. Així, Gaudí no només va crear un edifici amb un estil modernista únic, sinó que també va teixir una narrativa profunda de coratge i redempció a través dels seus elements arquitectònics.
Sagrada Família
Aquest any, la Basílica ha programat una activitat especial per la festivitat de Sant Jordi, consistint en una visita guiada nocturna el 22 d'abril de 2025. Aquesta oportunitat única permet als visitants experimentar la màgica il·luminació del vespre dins d'aquest emblemàtic temple.
A més, per celebrar aquesta diada, la Basílica ha introduït una nova atracció: una instal·lació immersiva que combina llum, música i arquitectura. Aquesta obra, Llum primigènia, creada mitjançant intel·ligència artificial, és fusiona aquesta llegenda amb el concepte d’Urlicht (‘llum primigènia’) del compositor Gustav Mahler i crea un diàleg entre la simbologia de la lluita del cavaller i un viatge interior cap a la puresa i l’origen. Estarà disponible per a ser vista des del 22 fins al 28d'abril, oferint als visitants una nova manera de percebre i interactuar amb l'art dins d'aquest espai sagrat.
Per a aquells que portin el nom de Jordi, Jordina, Jorge, o Georgina, o les seves variants en altres llengües, la Basílica ofereix l'entrada gratuïta el dia 23 d'abril, permetent l'entrada lliure junt amb un acompanyant per celebrar el seu dia especial. Aquest gest simbolitza l'acollida i la inclusió, subratllant l'esperit de festivitat i comunitat associat amb Sant Jordi.
La Pedrera: taller familiar
La Pedrera també celebrarà Sant Jordi 2025 a la seva manera. Es farà un taller familiar on els més petits tindran l'oportunitat de pintar un punt de llibre creatiu inspirat en la Casa Milà i, a més a més, podran fer una visita guiada per descobrir el món vegetal que Gaudí va plasmar a La Pedrera. Aquesta activitat es realitzarà el 19 i 21 d'abril de 2025 a les 10 hores i tindrà una duració d'una hora i mitja. El seu cost és de 9,50 euros.
Palau Güell
El Palau Güell tindrà una jornada de portes obertes durant Sant Jordi 2025 així que hi podràs accedir de manera gratuïta. Recorda que hauràs d'adquirir entrades abans, ho pots fer a través de la seva web.
Recinte Modernista de Sant Pau: programa d'activitats de Sant Jordi 2025
El Recinte Modernista de Sant Pau celebrarà la diada de Sant Jordi amb una jornada plena d’activitats culturals i artístiques per a tots els públics. Durant tot el dia (de 9.30 a 18.30 h), es podran veure les projeccions Imatges que fan història a la sala Pau Gil, un viatge visual per la trajectòria de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau des del 1880 fins al 1980. A més, els visitants podran seguir un recorregut especial per descobrir els dracs i les roses inspirats en la llegenda de Sant Jordi amagats pels racons del recinte, gràcies a un plànol interactiu que es podrà descarregar al mòbil. A la sala Lluís Domènech i Montaner hi haurà música en directe amb el concert de solistes de la Jove Camerata Orpheus (de 10.30 a 12 h) i una Jam Session de Lied (de 12 a 14 h) amb estudiants de l’ESMUC dins del cicle Primavera LIFE. A
Portes obertes per Sant Jordi 2024
També ofereixen jornades de portes obertes durant la diada de Sant Jordi el Palau de la Generalitat (el 23 d'abril de les 12.00 hores a les 20.00 hores amb entrada prèvia) l'Ajuntament de Barcelona (el 21 d’abril, de 10.00 hores a 20.00 hores), la Biblioteca de Catalunya (el dia 23 d'abril entre les 10.00 hores i les 18.00 hores), l'Institut d’Estudis Catalans, el Museu d'Història de Catalunya (el 23 d'abril de 10.00 hores i 19.00 hores) i l'Ateneu Barcelonès (el 23 d’abril de les 11.00 hores a les 20.00 hores).