Set temporades. Aquesta és la idea que té al cap la creadora Lauren S. Hissrich per la sèrie de fantasia The Witcher. Material per adaptar de les novel·les d’Andrzej Sapkowski en té de sobres, però li permetrà una plataforma com Netflix, que prioritza la novetat per davant de la longitud? De moment, avui, 17 de desembre, arriba la segona temporada. Un retorn que s’ha fet esperar a causa de la pandèmia, però que per fi és aquí amb diverses novetats respecte a la primera entrega. I serà interessant veure si aquestes li serveixen per mantenir les elevades xifres d’espectadors i estar així més a prop del desig de Hissrich.
Una forta aposta
Els productors executius van confirmar que la sèrie renovava per aquesta segona temporada el 13 de novembre de 2019, setmanes abans de l’estrena de la primera. De la mateixa manera que ja s’ha anunciat una tercera sense que hàgim vist encara la segona, una senyal clara de la forta aposta de Netflix per The Witcher.
De fet, la plataforma fins i tot prepara una preqüela en forma de pel·lícula animada protagonitzada per Vesemir, un personatge que fins ara no ha aparegut a la sèrie, però que sí que n’hem vist la influència com a mentor i figura paterna de Geralt de Rivia. Evidentment, Henry Cavill tornarà per interpretar el paper del bruixot caçador de monstres i Anya Chalotra seguirà sent la fetillera Yennifer de Vengerberg, però el gran protagonisme de la segona temporada se l’emportarà la princesa Ciri, interpretada per Freya Allan.
Expandir-se sense perdre el nord
Al final de la primera temporada, la Batalla de Sodden havia acabat amb Geralt emportant-se a Ciri a la fortalesa on es va formar com a bruixot, Kaer Morhen, i pensant-se que la Yennifer havia mort, tot i que sabem que no ho està. Així, el nucli principal d’aquesta segona temporada serà l’entrenament de Ciri per entendre i controlar els seus poders, així com la revelació de secrets del seu passat per comprendre’n l’origen. La missió de Geralt en aquest cas serà protegir-la, la qual cosa inclou l’aparició de nous monstres i enemics que caldrà combatre.
La narració dels esdeveniments, però, serà diferent de la primera entrega, perquè desapareixeran els confusos salts temporals per explicar la història de forma lineal, cosa que la majoria d’espectadors agrairan. Ens espera, doncs, una segona temporada amb un focus més clar, amb menys dispersió i amb més aprofundiment en cada un dels personatges, fins i tot amb la possible aparició de flashbacks. Una passa intel·ligent per seguir expandint aquest món de fantasia sense perdre el nord i caminar així a poc a poc cap a l’ambiciós objectiu de les set temporades.