Els anells de poder, la nova sèrie basada en l'univers d'El senyor dels anells de J. R. R. Tolkien, s'ha estrenat amb més de 25 milions d'espectadors mundialment el primer dia. La sèrie es pot veure des de divendres a Amazon Prime a més de 240 països, també en català, i s'ha convertit en l'estrena més exitosa de la plataforma. Tot i que a la producció hi apareixen personatges de les històries originals de Tolkien —com Galadriel o Sauron—, l'obra no està basada en cap llibre concret de l'autor britànic i situa els fets "milers d'anys abans dels esdeveniments narrats a El hòbbit i El senyor dels anells. El català Juan Antonio Bayona n'ha dirigit els dos primers episodis.

💍 📺 El senyor dels anells: Els anells de poder, el gran tresor de J.A. Bayona
 

Els anells de poder, la nova sèrie basada en l'univers d'El senyor dels anells de J. R. R. Tolkien, s'ha estrenat amb més de 25 milions d'espectadors mundialment el primer dia

Marxo, ja us explicaré

Setmanes de càsting sense conèixer el nom del projecte, viatges a Nova Zelanda sense saber el personatge que interpretarien i mesos de rodatge sense poder explicar res a les seves famílies; el repartiment d'El Senyor dels Anells: Els anells de poder va treballar en absolut secret per filmar la sèrie més cara de la història. Amazon va estrenar aquest passat divendres 2 de setembre la primera sèrie basada en l'univers de J.R.R. Tolkien després de quatre anys de producció en extrem sigil i amb un pressupost de més de 450 milions de dòlars, que podria assolir uns 800 si se suma el pagament per drets d'autor, per als seus primers vuit episodis. "En el meu cas, visc als Estats Units i em vaig incorporar al rodatge a la meitat de la pandèmia, així que per descomptat no podia dir en què estava treballant. Vaig dir: "marxo a un lloc i ja us explicaré", cosa que és una manera molt rara de marxar de casa", explica l'actriu Cynthia Addai-Robinson.

els anells de poder 2
Els anells de poder ha sumat 25 milions d'espectadors el primer dia de la seva estrena

El nom clau de la sèrie era "projecte d'Amazon sense títol"

Ella forma part de la vintena d'actors, debutants i experimentats, que conformen l'immens elenc d'aquesta ficció que transcorre "milers d'anys abans" dels esdeveniments narrats a la trilogia original, etapa en què se succeeixen una amalgama de trames entrellaçades protagonitzades per tota mena d'éssers mitològics. L'actriu, protagonista de títols com Spartacus: Sang i sorra i Arrow, va ser una de les últimes a fitxar per la superproducció d'Amazon per encarnar Míriel, la reina regent de Númenor, el territori on transcorre gran part de l'argument de la sèrie. Tot i això, per a altres la confidencialitat del procés, el nom clau del qual era "projecte d'Amazon sense títol", va allargar l'espera més d'un any. "Van passar 18 mesos des que vaig fer la meva primera prova fins que es va confirmar el meu paper. Va arribar un punt en què vaig dir al meu agent 'no em truquis per dir-me si he aconseguit la feina, envia'm un correu electrònic'", relata Lloyd Owen, Elendil a la ficció. Owen recorda que un matí va rebre un correu de l'agent amb el missatge "em vas demanar que et contactés sobre feina... les coses bones succeeixen a aquells que esperen".

Un acte de fe

El següent pas per a l'actor britànic va ser viatjar a Nova Zelanda, país que va acollir el rodatge de la sèrie amb tant d'entusiasme que el seu ministre d'economia, Stuart Nash, va presumir de la inversió durant una entrevista radiofònica en plena pandèmia. Mentre el govern neozelandès avançava informes amb els plans d'Amazon per rodar fins a cinc temporades, la gran majoria dels intèrprets hi van aterrar sense conèixer el personatge a qui donarien vida. "Crec que ningú ho sabia fins que va aterrar a Nova Zelanda", confessa Megan Richards, que interpreta Poppy Proudfellow, la més carismàtica dels Harfoots, raça anterior als populars Hobbits de Tolkien. Richards, de 22 anys, va haver d'abandonar la universitat per reunir-se amb la resta de l'equip després de rebre el vistiplau dels directors de càsting, però sense tenir el guió entre les mans.

Per a molts va suposar prendre la decisió de mudar-se un temps a Nova Zelanda, cancel·lar altres compromisos i fer-ho tot encara sense estar segurs del paper que interpretaríem

El britànic Charles Edwards, el nom del qual apareix en crèdits de sèries tan reconegudes com The Crown i Downton Abbey, resumeix en un "acte de fe" el compromís especial que va suposar assumir moltes de les condicions del rodatge. "Va ser un acte de fe perquè tot era desconegut i ple de rumors. (...) Per a molts va suposar prendre la decisió de mudar-se un temps a Nova Zelanda, cancel·lar altres compromisos i fer-ho tot encara sense estar segurs del paper que interpretaríem", argumenta Edwards. Encara que altres, com el porto-riqueny Ismael Cruz Córdova (Arondir), van poder ser conscients aleshores de la importància dels seus personatges: "el primer elf negre" que es veu a la pantalla. "Hi va haver molta preparació i disseny de personatge, volia fer alguna cosa especial i hi havia una responsabilitat afegida que no em vaig prendre a la lleugera", subratlla aquest actor afrollatí.

Trailer d'El Senyor dels Anells: Els anells de poder

No acaba aquí

Entre els avantatges del contracte, a més de figurar en una de les franquícies més celebrades de Hollywood, hi ha el compromís d'Amazon per rodar fins a 4 temporades més d'El Senyor dels Anells: Els anells de poder i, en cas que no funcioni, l'obligació d'estrenar seqüeles o noves ficcions basades en les històries de Tolkien. Amb un nivell tècnic impressionant, els productors executius, Patrick McKay i J.D. Payne, ja han promès que cadascun dels episodis replica una experiència similar a les pel·lícules de la trilogia original.