Sally Rooney és una de les autores més celebrades de l’actualitat. Hi ha qui la descriu, de fet, com la Jane Austen contemporània. I això que només ha publicat tres novel·les.
La darrera ha arribat aquest setembre a Espanya, On ets, món bonic (Edicions del Periscopi), una obra que parla de dues amigues que es retroben al cap dels anys per buscar l’amor i la bellesa en un món incert. A Gran Bretanya, les cues per comprar-la eren similars a quan sortia un nou llibre de Harry Potter.
Aquí per parlar de la sèrie
Però aquí no s’acaben les novetats de l’autora irlandesa. La seva obra de debut, Conversaciones entre amigos, serà adaptada com a sèrie de televisió. I el responsable serà el mateix que amb tant d’èxit ha adaptat Gent normal, la seva segona novel·la, Lenny Abrahamson.
A més, al repartiment hi haurà noms com Joe Alwyn, parella de la Taylor Swift, o Jemima Kirke, coneguda pel seu paper de Jessa a Girls.
De la segona novel·la segur que n’heu sentit a parlar. Gent normal no és només un dels llibres més venuts dels últims anys, sinó també una de les millors sèries de l’any passat.
I sabeu allò de “Yo he venido aquí a hablar de mi libro”? Doncs aquí seria al contrari, perquè jo he vingut a parlar de la sèrie.
Així és la realitat
Gent normal és una sèrie de 12 capítols que explica la història de dos joves que inicien una relació complicada a l’institut i que durarà anys. Com bé diu el títol, tots dos són persones normals, però el que fa especial la sèrie és el realisme que assoleix.
Perquè Lenny Abrahamson captura de forma excel·lent el trencament que la novel·la de Rooney fa amb la idea del “feliços per sempre més”. Per molt que estiguin fets l’un per l’altre, els personatges de Connor i Mariann no acaben d’aconseguir ser feliços junts perquè els moments vitals de cada un mai semblen ser els indicats.
I així és la realitat. I així la transmet la sèrie. Però el mitjà de la televisió permet anar encara més enllà que la novel·la per transmetre veritat, i ho fa gràcies a dos elements. D’una banda, la commovedora interpretació dels actors protagonistes, Daisy Edgar-Jones i Paul Mescal, amb una química que ja us agradaria tenir amb les vostres parelles.
De l’altra, una cinematografia que no té por d’apropar-se als personatges, fins i tot en les escenes de sexe (coreografiades per professionals), creant una sensació d’estar espiant per un foradet la història d’aquests dos enamorats.
A la petita pantalla
Una història tan ben adaptada a la petita pantalla que va estar nominada a millor minisèrie als Globus d’Or, els BAFTA o els Critics Choice, entre altres.
Sabent tot això, qualsevol persona normal es posaria a mirar Gent normal a Starz (dins d’Amazon Prime). O si sou més de novel·les, a comprar-ne una de la nova Jane Austen.