Amb l'epidèmia del coronavirus obligant a prendre mesures dràstiques, us proposem un recull de sèries per sobreviure al confinament, algunes perquè són molt recomanables i d’altres perquè ens ensenyen quatre coses sobre l’apocalipsi

The Mandalorian

D’acord, encara falten uns dies perquè la plataforma de Disney sigui accessible, però arribarà a temps per combatre el confinament. Aquesta sèrie no només aporta una de les millors històries de l’univers Star Wars, sinó que és un magnífic western espacial ple de grans moments, amb el valor de la concisió (vuit episodis de trenta minuts) i, per descomptat, l’adorable Baby Yoda. La segona temporada, a l’octubre. A partir del dia 24 a Disney +.

Kingdom

Sèrie sud-coreana sobre una misteriosa plaga que obliga dirigents i camperols d’una societat feudal a lluitar contra una horda de zombis particularment emprenyats. És tant una faula política com una esfereïdor relat de terror, tècnicament brillant i un ritme in crescendo que deixa noquejat. Just ara se n’estrena la segona temporada i no podrien haver trobat un millor moment. A Netflix.

Breeders

Si aquests dies de recolliment es vol pensar en les respectives vides domèstiques, cap sèrie millor que aquesta: Martin Freeman i Daisy Haggard hi interpreten un matrimoni enfrontats a aquelles situacions en què els fills et porten al límit de la paciència. És molt divertida, però a estones tan realista que arriba a fer-te patir. Impossible no veure’s reflectit en situacions i diàlegs, alguns de políticament molt incorrectes. A HBO  

Stumptown

Sabeu allò de “la sèrie que hauries d’estar mirant i no mires”? No busqueu més, resulta que és aquesta. Els casos d’una exmilitar de Portland que fa de detectiu (meravellosa Cobie Smulders) són l’eix d’un thriller que destaca per la descripció d’uns personatges tan creïbles com entranyables. I està plena de detalls (com la ràdio del cotxe de la protagonista, que sempre s’engega sola i amb la cançó precisa) que la fan molt enginyosa. A HBO.

Kidding

La sèrie produïda i protagonitzada per Jim Carrey és una joia que mereixeria molta més atenció, sobretot perquè s’està convertint en una de les mirades més devastadores que s’han fet a la soledat del clown. L’actor hi interpreta l’estrella d’un programa infantil que veu com la seva vida personal s’esfondra, obligant-lo a replantejar-se les seves prioritats. La segona temporada, recentment estrenada, és fins i tot millor que la primera. A Movistar.

Cuentos assombrosos

El revival de la mítica sèrie dels anys 80, produïda de nou per Steven Spielberg, va a capítol per setmana (es va estrenar el dia 6) i el pilot aconsegueix reviure la seva essència. La cosa va de recuperar els grans temes de la ciència-ficció clàssica en episodis independents que acostumen a dependre molt de la personalitat de cada autor. En el repartiment, Dylan O'Brien, Josh Holloway, Edward Burns i Victoria Pedretti. A Apple TV+.

Devs

El director de Ex Machina i Aniquilación, Alex Garland, és l’artífex d’aquesta distòpia amb aires de Black Mirror sobre una companyia dedicada a les aplicacions tecnològiques que endega un projecte secret molt perillós. Quan un dels sues treballadors mor, la parella d’aquest, una enginyera informàtica, es proposa aclarir els fets. Garland se serveix d’unes atmosferes opressives i una narrativa hipnòtica per alertar-nos dels perills de voler fer de Déu. A HBO.

Black Summer

Com que ja falta poc perquè arribi la segona temporada, és el moment idoni per recuperar aquesta sèrie que, si bé incorre en alguns clixés, acaba esdevenint tot un manual de supervivència davant un apocalipsi zombi. El millor són les seves escenes d’acció, rodades amb un nervi inusual, i la sensació constant que qualsevol personatge és susceptible de morir de la pitjor manera. A Netflix.

Daybreak

Una altra mirada a l’apocalipsi, aquest cas ple d’homenatges al cinema juvenil dels 80 i centrada en un adolescent que desafia la lògica de la fi del món per poder trobar la noia dels seus somnis. Entre les seves troballes, un impagable Matthew Broderick (qui, per cert, hi crida “desperta ferro!” en un perfecte català), el to de mofa i el seu final, que trenca amb els tòpics de gènere de la comèdia romàntica. A Netflix

Match

Un noi, Stian, coneix una noia, Mia, amb qui comença una relació plena d’alts i baixos que mai no acaba de ser el que ell voldria. No és una història que no s’hagi explicat abans: la gràcia és que aquí el protagonista sempre va acompanyat de dos comentaristes esportius que van retransmetent els fets. Una originalíssima comèdia noruega que se’n riu, i molt, de la tendència a creure que els nostres problemes són infinitament pitjors que els de la resta de mortals. A Filmin.