Blanca Busquets ordeix una trama a Els dies robats sobre la convivència durant les restriccions de la pandèmia de la Covid 19. Els personatges principals hauran de conviure en una mateixa casa durant aquella primavera i el Pirineu és l'escenari escollit per la catalana per presentar-nos la Marta, la Consol, el Ton, la Laia, la Judit, el Pep i el Mateu. Cada nom és un capítol on l'autora relata els problemes, les pors i les sensacions dels protagonistes, també les seves connexions. El confinament, el tancament, una vegada més per revisar com ens va canviar la vida. Perquè, en certa manera, com als personatges, a tots ens van emergir pors, records o dubtes aquella primavera on la naturalesa es va apoderar del món gràcies a un virus. La pandèmia no serà la protagonista, seran els seus traumes i les seves connexions i, sobretot, la relació d'aquestes persones amb el seu passat.

L'argument de l'obra no és complex, tampoc no ho són els personatges i les seves preocupacions. Ens presenten les històries com extractes de les seves noves normalitats. L'angoixa és una de les sensacions més palpables i el to de l'autora, en ocasions, respira en una atmosfera de sofriment. La Marta, la persona que ens introdueix el text, està embarassada i ens fa sospitar que no l'està portant res bé. La Consol recorda durant aquells dies passatges foscos bastant sòrdids de la seva infantesa, amb una mare molt conservadora. I el Pep explica la seva relació amb la Consol i amb la Rosa, la seva amant de Barcelona. Els dies robats, editat per Proa, és així un llibre accessible per a tots els lectors, una mica rocambolesc o més aviat arriscat en l'aposta per alguna subtrama, sobretot la del personatge de la Judit. Al final del llibre, en els agraïments, l'autora assenyala que ha treballat la personalitat dels seus protagonistes amb una terapeuta i ha declarat que és una de les seves publicacions més psicològiques. Hi trobem encara així referències o girs increïbles, i és que la vida d'algunes persones tenen aquests rerefons extravagants.

La situació del confinament porta molts d'aquests personatges a prendre decisions que mai no haguessin pres abans. Busquets, que compta amb més d'una desena d'obres al mercat, les últimes publicades per Proa, s'aventura més que mai en construir els vincles humans. A Constel·lacions (2022), que es va convertir en un betseller en català, també fa una revisió del passat i dels secrets d'una família amenaçada per ETA. Però sense cap dubte, aquesta última aposta és una de les seves novel·les on les connexions estan presentades com un encadenament de successos. Blanca Busquets és una escriptora en llengua catalana consolidada i amb Els dies robats ha volgut gratar en els dies perduts d'aquell temps no tan llunyà, de com ens tanquem i ens mirem cap endins. Qui vulgui tornar a aquells dies, endavant.