L’obra de Gino Rubert, Ferran Garcia Sevilla i Salvador Juanpere es troben paret amb paret al Centre d’Art Tecla Sala de l’Hospitalet. Tecla Sala mira de dissenyar propostes variades dins del marc de l’art contemporani, i es pot confirmar que ho compleix donant un cop d’ull a la cartellera actual. Són artistes catalans i del moment, però tots tres tenen un discurs i una via d’expressió molt diferent.

Els quadres de Gino Rubert prescindeixen de cartel·les, ja que cada un d’ells crea un univers que s’arrela a la realitat i, simultàniament, s’eleva a un món de fantasia que desencadena tota mena d’emocions i missatges. Un exemple és l’obra The Opening, que recrea la mateixa sala expositiva des d’on s’observa el quadre. L’exposició es titula Fatamorgana en referència a una llegenda medieval que, per justificar una il·lusió òptica, predicava l’existència d’una fada nascuda al mar que atreia els mariners incauts. Així doncs, ja anuncia la psicodèlia del contingut, sempre des de l’humor i el glamur que caracteritza a l’artista. Aquesta exposició es pot visitar fins al 26 de febrer.

Puntelli, 2011-2021. / Salvador Juanpere

Cosmos-caos també és un títol que fa justícia tant a l’obra de Ferran Garcia Sevilla com al mateix artista. Tecla Sala proposa un recorregut per la seva trajectòria artística que permet veure totes les diferents èpoques per les quals ha anat passant, com el període conceptual o bé la pintura salvatge. D’aquesta manera es pot endevinar l’esperit avantguardista de Ferran Garcia Sevilla. Sempre ha estat fidel als seus principis, basats a crear des del que sent i no des de les expectatives que es formulen entorn de la seva figura. Aquesta exposició, que es pot visitar fins al 28 de maig, és una col·laboració amb el MNAC gràcies a la donació que ha fet recentment l’artista al museu. És una declaració per part de l’artista de la seva tornada al món de l’art, ja que feia un temps que se n’havia apartat voluntàriament. De fet, a l’exposició s’exhibeixen obres de l’any 2022.

 Les tres exposicions tenen diverses capes de lectura

L’altra exposició queda a un raconet dedicat a la prospecció d’artistes en actiu del país que, per la generació a la qual pertanyen o per la conjuntura del sistema de l’art, han quedat invisibilitzats. Aquest espai és anomenat Observatori Tecla Sala i fins al 8 de gener s’hi troba l’obra de Salvador Juanpere, sota el títol Perforar el temps. A partir de tres sèries de l’artista, es dóna pas a la reflexió sobre el treball, en aquest cas, específicament a la feina que sempre queda en segon terme en l’àmbit de l’escultura. La sèrie més aclamada és Puntelli perquè, després de deu anys, Juanpere l’ha acabada i l’exposa per primer cop de manera íntegra. Són reproduccions de fragments quasi invisibles de l’estatuària antiga emprats com a suport. Tot plegat queda en un discurs molt ben travat entre dibuixos, escultures i dibuixos escultòrics. Si una cosa tenen en comú les tres exposicions és que tenen diverses capes de lectura. Totes elles es poden llegir còmodament gràcies a l’espai diàfan i lluminós que ocupa Tecla Sala, que preserva l’essència de la fàbrica de filatura que va ser.