A què tenen accés els subscriptors d'un diari que continua publicant-se en obert? Aquesta és una pregunta que molta gent es fa quan li expliquem per què s'ha de fer subscriptor d'ElNacional.cat. La resposta és senzilla: a banda de molts altres avantatges, a viure l'actualitat in situ i estar informat de tot en tot moment. És a dir, pel preu d'un cafè a la setmana, ser subscriptor vol dir tenir el dret de comentar totes les notícies del diari, rebre cada dia al correu electrònic, abans de les 23 h, un butlletí amb el recull de les notícies més interessants del dia i, sobretot, tenir accés a xerrades, col·loquis o reunions exclusives amb personalitats de la primera línia mediàtica, i també amb periodistes de la casa. 

El principal avantatge de ser subscriptor d'ElNacional.cat no és llegir l'actualitat en un simple diari, doncs, sinó viure-la des de dins, escoltar els seus protagonistes i ser escoltat per ells, per això avui, vuit mesos després de la posada en marxa del Club El Nacional, volem exposar vuit motius per fer-se subscriptor a partir de vuit dels moments més especials que hem compartit amb els nostres subscriptors durant aquests vuit mesos. Perquè són els nostres subscriptors els qui asseguren la sostenibilitat del nostre projecte i contribueixen, amb la seva ajuda, a la nostra independència editorial.

Si encara no ets subscriptor d'ElNacional.cat, pots fer-ho aquí.

Esmorzar amb José Antich
"I després de la sentència, què?"

Aquesta va ser la pregunta més repetida en el primer acte de la història del Club El Nacional: un esmorzar privat de trenta subscriptors amb José Antich, director del diari. Va ser el 31 d'octubre, poques setmanes després que el Tribunal Suprem dictés la sentència del Judici del Procés, i els nostres subscriptors van interessar-se per saber què passaria, cap a on anirien les coses o com afrontaria la política catalana aquesta situació. En un col·loqui amè i col·loquial, José Antich va explicar als assistents del primer acte del club de subscriptors el seu punt de vista sobre les coses, tal com es recull a la crònica de l'acte.

Esmorzar amb Artur Mas
"Es tornarà a presentar a les eleccions?"

Pocs dies abans de la presentació oficial del seu nou llibre, Cap fred, cor calent, el president Artur Mas va ser el convidat del segon dels Esmorzars d'ElNacional.cat, on evidentment la gran incògnita era saber si s'estava plantejant tornar a la primera línia política. En aquell moment, 13 de febrer, faltaven exactament deu dies per la fi de la inhabilitació política del 129è president de la Generalitat de Catalunya, per aquest motiu molts dels nostres subscriptors van aprofitar per preguntar-li quins eren els seus plans de futur, per bé que Mas, amb gran habilitat, va aconseguir exposar el seu punt de vista sobre l'actualitat política del país amb una claredat precisa però sense aclarir, en cap cas, què en seria, del seu futur. Podeu llegir-ne la crònica aquí.

Esmorzar amb Pere Aragonès
"Com va anar la taula de diàleg?"

Les primeres declaracions públiques que el vicepresident Pere Aragonès va fer després de la primera trobada de la taula de diàleg van ser als subscriptors d'ElNacional.cat. L'endemà de la primera trobada bilateral entre els governs espanyol i català, el vicepresident de la Generalitat va compartir un esmorzar amb els membres del Club El Nacional en el qual va exposar com havia anat la trobada, mostrant-se optimista i afirmant que la negociació podia suposar un punt d'inflexió en el procés cap a la independència. Si voleu llegir la crònica d'aquell dia, podeu fer-ho aquí.

Esmorzar amb Lluís Llach
"Què en fem de la unitat estratègica del sobiranisme?"

El dia 12 de març poques persones es pensaven què ens tocaria viure en els tres mesos següents. L'esmorzar amb Lluís Llach va ser l'últim acte presencial del Club El Nacional abans que es decretés l'estat d'alarma i les nostres vides comprenguessin el significat real de la paraula confinament. En una sala ja habilitada i en la qual es va omplir només el 30% de l'aforament de l'espai, l'artista i activista de Verges va exposar la seva visió sobre l'actualitat política del moment, reflexionant profundament sobre la necessitat d'una unitat estratègica del sobiranisme. Si en voleu llegir la crònica, aquí la teniu.

Col·loqui amb Jaume Padrós
"Com s'ha de produir el desconfinament?"

La crisi del coronavirus va paralitzar-ho tot, i evidentment ens va obligar a reformular els col·loquis pels subscriptors. Dues setmanes més tard de l'inici de l'estat d'alarma, el doctor Jaume Padrós va inaugurar el primer acte virtual de la història del Club El Nacional responent les preguntes adreçades pels nostres subscriptors. Així doncs, amb la moderació d'Anna Solé, el president del Col·legi de Metges de Barcelona va exposar el seu punt de vista sobre el coronavirus i, sobretot, sobre com fer front a la crisi sanitària del país. Si voleu llegir la crònica, cliqueu aquí.

 

Col·loqui amb Joan Canadell
"Quins sectors patiran més la crisi del coronavirus?"

El segon col·loqui virtual durant el confinament el vam celebrar amb Joan Canadell, president de la Cambra de Comerç de Barcelona. En una xerrada moderada per Carlota Serra, Canadell va respondre les preguntes dels subscriptors d'El Nacional, la majoria d'elles referents a com les empreses i els comerços del país podrien fer front al sotrac produït per la pandèmia. La crònica de l'acte la trobareu aquí.

 

Col·loqui privat amb Bea Talegón
"Qui recolzarà la pròrroga de l'estat d'alarma proposada per Sánchez?"

La periodista i opinadora Bea Talegón va ser la protagonista del primer Àgora ElNacional exclusiu, és a dir, un col·loqui privat i en format reunió telemàtica amb els nostres subscriptors. Celebrat el dia abans que Pedro Sánchez segellés amb Ciudatans un acord per tirar endavant la pròrroga de l'estat d'alarma, la periodista castellana ja va avançar als subscriptors d'ElNacional que, segons les seves fonts, la pròrroga prosperaria. A més, tal com expliquem en aquesta crònica de l'acte, va parlar del paper del govern de la Generalitat en la crisi del coronavirus o de com afectaria al sistema productiu del país aquesta pandèmia.

 

Col·loqui amb Santiago Niño-Becerra
"El coronavirus provocarà un rescat econòmic a Espanya?"

L'últim dels col·loquis amb temàtica política o econòmica el va protagonitzar Santiago Niño-Becerra fa unes quantes setmanes. El catedràtic de la Universitat Ramon Llull va respondre les preguntes que els subscriptors del diari van fer-li en matèria econòmica, posant llum als enigmes sobre com la crisi del coronavirus afectarà a l'economia catalana i al teixit empresarial del país. Si en voleu llegir la crònica, aquí ho podeu fer.

Aquests són només alguns dels molts actes als quals han tingut accés exclusiu els subscriptors d'ElNacional.cat, ja que més enllà d'actes sobre l'actualitat, també n'hem celebrat molts relacionats amb la cultura, la pedagogia o l'oci. Avui, vuit mesos després de l'inici del Club El Nacional, la nostra comunitat de lectors ens permet gaudir d'una independència editorial necessària per poder seguir informant lliurement i sense tabús.

Si vols formar part d'ElNacional.cat i vols contribuir a compartir el que t'importa, fes-te'n subscriptor aquí.