Presentador radiofònic, periodista, rei Gaspar, escriptor... i, ara, actor. Jordi Basté passarà el 10 d'abril per la sala Barts de Barcelona, en el cicle White Rabbit Red Rabbit, un "món" nou en el terreny teatral que consisteix a, d'alguna manera, improvisar.
Per la sala del Paral·lel hi passaran vuit personalitats entre abril i juny d'aquest any entre persones del món de la comunicació i actors: Àngel Llàcer, Jordi Basté, Clara Segura, Nora Navas, Bruno Oro, Berto Romero, Silvia Abril i Àngels Barceló.
"Un intèrpret. Un obra teatral. Cap director. Cap assaig. Cap informació". Així defineixen els seus creadors aquest nou estil de teatre -o de joc d'intriga i de misteri-, que té una dinàmica de funcionament ben curiosa. Cada personatge només pot trepitjar una vegada per l'escenari. Però, per què?
L'"actor" en qüestió no tindrà ni idea de què passarà, ni de què haurà d'interpretar. Només ha de tenir clar que no pot googlejar aquest joc, s'ha de preparar per impressionar (surt un gargot) i que "una vegada comencis, has d'acabar... no importa com".
Una vegada a dalt de l'escenari, l'"actor rebrà un sobre amb totes les instruccions. I el text. Amb això "arribarà fins el final digui el que digui el text".
I és que White Rabbit Red Rabbit va més enllà del teatre convencional i, també, del no convencional. Segons es pot llegir al web de la sala Barts, "és una "vivència, un salt al buit que compartiran l'intèrpret i els espectadors. Una nova manera de veure i viure el teatre".
Es tracta d'un espectacle "únic" perquè només serà interpretat una vegada per persona, fruit de la imaginació del dramaturg iranià Nassim Soleimanpour, que va crear aquesta modalitat de teatre el 2010 i que ja ha fet la volta per 15 països de tot el món amb més de 1.000 representacions, entre elles, la de Whoopi Woldberg, Nathan Lane, Alan Cumming o Ken Loach.