Acciona calcula que la rescissió del contracte de gestió en l'empresa Aigües Ter Llobregat (ATLL) té un cost total per a la Generalitat de 1.074 milions d'euros, segons un comunicat enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Una xifra que la Generalitat considera "desproporcionada".
Acciona, que controla el 76,05% del capital d'ATLL, concessionària de la Generalitat, ha informat que s'ha arribat a la conclusió que cal abonar 305 milions d'euros en concepte de liquidació del contracte de gestió del servei d'abastiment d'aigua en alta Ter-Llobregat més 769 milions d'euros en concepte de danys i perjudicis o lucre cessant per perdre una concessió que assegurava una gestió durant un període de 50 anys i que ha quedat només en sis anys.
El Tribunal Suprem va ratificar el 21 de febrer d'aquest any la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya redactada el 2015 que anul·lava el concurs de privatització que havia convocat la Generalitat en l'any 2012 i que va ser impugnat per Agbar.
La xifra de 1.074 milions d'euros de cost total inclou una liquidació en concepte de provisions de 38 milions d'euros, cosa que deixaria la quantitat reclamada per Acciona a la Generalitat en 1.036 milions d'euros.
El Govern ho veu "desproporcionat"
El Govern veu "desproporcionada" aquesta reclamació d'Acciona de 1.074 milions d'euros per la rescissió del contracte de gestió en l'empresa Aigües Ter – Llobregat (ATLL). El secretari general del Departament de Territori i Sostenibilitat, Ferran Falcó, ha assegurat que les xifres "no s'ajusten a la sentència i no tenen en compte que el contracte ha estat declarat nul". "No ens inquieten les informacions que Acciona filtra en defensa dels seus interessos", ha afegit.
A través d'un comunicat, el Departament de Territori ha assegurat que "en les properes setmanes" la comissió que el Govern va crear per a la liquidació del contracte d'ATLL fixarà la quantia per la liquidació del contracte i li comunicarà a Acciona.
La comissió, tal i com s’estableix en l’acord de Govern que la va crear el 17 de juliol de 2018, està elaborant un informe en què s’avaluen, d’una banda els aspectes jurídics i, de l’altra, els aspectes econòmics de la liquidació del contracte. La comissió està integrada pel Departament de Territori i Sostenibilitat, el Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, el gabinet jurídic de la Generalitat i l’Agència Catalana de l’Aigua.