Bankia ha aprovat aquest dimarts en la seva junta d'accionistes la seva fusió amb CaixaBank, tal com estava previst. L'estat espanyol, que controla gairebé el 62 % de l'entitat, avala l'operació que permetrà crear el primer banc d'Espanya.
La junta de Bankia s'ha celebrat al Palau de Congressos de València i, després d'ella, dijous vinent serà el torn que els accionistes de CaixaBank aprovin al mateix recinte l'operació.
Acord i pròximes passes
Després del vistiplau dels accionistes d'ambdues entitats, Bankia i CaixaBank hauran d'esperar a rebre l'autorització dels reguladors per culminar la fusió, que es podria dur a terme en el primer trimestre de 2021. Fins a aquest moment, les dues entitats seguiran operant de manera independent. D'altra banda, la integració tecnològica d'ambdues companyies no es produirà fins a finals del 2021, segons el calendari orientatiu de l'entitat.
Calendario y próximos hitos del proyecto de fusión #JGAExtraBankia20 👇 pic.twitter.com/Sl9v4QzQ5G
— PressBankia (@PressBankia) December 1, 2020
En la junta de Bankia ha participat en total el 80,175 % del capital de l'entitat, entre accionistes presents i representats, i han quedat aprovats tots els punts de l'ordre del dia, entre ells, la fusió per crear el primer banc d'Espanya, amb un volum d'actius superior a 660.000 milions d'euros, quotes de mercat properes al 25 % i més de 20 milions de clients.
El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, ha explicat que la seu de la nova entitat es mantindrà a València i que en l'àmbit operatiu existiran dues seus, una a Barcelona i una altra a Madrid.
Banc 'líder' a Espanya
En la seva intervenció final, el president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, que assumirà el mateix lloc executiu en la futura entitat fusionada, ha destacat que el grup aspira a ser el millor banc d'Espanya per als seus clients, equips i accionistes.
Per Goirigolzarri, la fusió entre Bankia i CaixaBank permetrà invertir "de forma més sostenible, generar sinergies, incrementar la rendibilitat i repartir més dividends". En aquest sentit, ha destacat "l'alt grau d'experiència" dels dos equips i s'ha mostrat "convençut" dels objectius estratègics que s'han dissenyat.
El nou banc, que mantindrà el nom de CaixaBank, espera obtenir més de 1.000 milions d'euros en sinergies, dels quals 290 milions anuals vindran per la via de més ingressos i 770 milions a partir de 2023 per l'estalvi de costos.
El president de Bankia ha qualificat d'"apassionant" el repte de pilotar l'entitat resultant: "Per a nosaltres això suposa un gran orgull i alhora una gran responsabilitat".