Els accionistes de Cellnex Telecom han donat llum verda aquest dilluns a l'ampliació de capital de 7.000 milions, que la companyia ja va anunciar aquest mes de febrer, per finançar el creixement de l'empresa a Europa amb la compra d'Hivory a França i de Polkomtel Infrastruktura a Polònia i amb l'acord als Països Baixos amb l'empresa DT.
Concretament, la Junta General d'Accionistes de Cellnex ha delegat al Consell d'Administració les facultats per ampliar el capital social de l'empresa i també de posar el preu de subscripció de cada acció, que podria rondar els 40 euros.
Durant la celebració de la Junta, la sisena que realitza l'entitat des que va sortir a borsa l'any 2015, el conseller delegat, Tobías Martínez, ha assegurat que l'operador d'infraestructures de telecomunicacions preveu un creixement del 21% anual fins al 2025, amb una xifra de negoci que estigui entre els 4.100 i 4.300 milions d'euros.
Augment del 55% d'ingressos
Durant la seva intervenció davant la junta d'accionistes, Martínez ha analitzat els comptes del 2020. El més destacat és que l'empresa ha registrat un augment del 55% dels ingressos, arribant fins als 1.608 milions, i un augment del 72% de l'Ebitda amb 1.182 milions i d'un 75% del 'cash flow' recurrent, que va ser de 610 milions.
Segons ha declarat el mateix Martínez, "es tracta d'un any excepcional en la història de Cellnex en un context igualment excepcional", que també ha parlat de l'ampliació de capital "com una de les més grans realitzades a Europa en els últims 15 anys, una vegada excloses les relacionades amb la recapitalització de la banca". El màxim directiu de Cellnex ha assegurat que el grup ja compta amb compromisos irrevocables del 25% del capital a favor de l'ampliació, entre els quals el de Goldman Sachs i el fons sobirà de Singapur (GIC).
Amb l'ampliació de capital l'empresa preveu finançar una cartera de projectes que podria arribar als 18.000 milions d'euros en els 18 mesos posteriors a aquesta operació.
Si ens fixem en la diversificació geogràfica del negoci, el 67% dels ingressos totals de la companyia s'han generat fora d'Espanya, fet que demostra l'enorme expansió que ha viscut l'empresa en els últims anys, entrant en mercats com Àustria, Dinamarca, Polònia, Portugal i Suècia i, a més, ha consolidat el seu projecte a França, Irlanda, Itàlia, Països Baixos i el Regne Unit amb una inversió compromesa de 25.000 milions d'euros, 16.000 milions durant el 2020 i 9.000 durant el primer trimestre de 2021, que li portaran a gestionar una cartera de més de 128.000 emplaçaments de telecomunicacions en 12 països europeus, incloent-hi previsions de desplegament fins a 2030.
En els últims sis anys, Cellnex ha multiplicat per cinc la mida de l'empresa i per 18 el volum d'actius gestionats, cosa que s'ha traduït amb una revalorització acumulada de l'acció al mercat continu del 290%.