El ple de la DO Cava ha aprovat dilluns per unanimitat un pla per prestigiar i reforçar la qualitat dels seus productes i fomentar-ne el consum. L’etapa final d’aquest full de ruta es concretarà a aprovar la modificació del plec de condicions que recollirà l'aposta per la qualitat, per diferenciar més els diferents tipus de cava i que establirà un sistema de classificació territorial.
En un comunicat, el president de la DO Cava, Javier Pagés, ha destacat el "consens i la unitat del sector" per impulsar un "acord històric" que reforça la vinya, la sostenibilitat i els temps d'elaboració i que és el resultat d'un llarg estudi tècnic fet amb el suport de nombrosos experts reconeguts en l'àmbit nacional i internacional.
A banda de consolidar la qualitat del producte, el pla persegueix aclarir la decisió de compra amb una normativa complementària amb l'objectiu d'oferir al consumidor més informació a l'hora de decidir què compra i facilitar-li la identificació de la qualitat de tots els productes, i s'ha creat un sistema propi de zonificació i ordenació geogràfica consistent i útil per al consumidor. Es busca, així, oferir al consumidor més bons criteris d'informació i decisió. A més, s'ha creat un sistema propi de zonificació i ordenació geogràfica consistent i útil per al consumidor.
El president de l'Institut del Cava, Damià Deàs, ha afirmat que "la unitat del sector ha fet possible fer un nou gran pas que serà transcendental", mentre que el president de Pimecava, Pere Guilera, ha destacat que el nou pla és una bona decisió estratègica i de futur.