ACS va obtenir un benefici net de 351 milions d'euros en el primer semestre de l'any, un 4,8% més respecte d'un any abans gràcies a la millora del negoci i a la recuperació del trànsit de les autopistes d'Abertis després de les fortes caigudes registrades durant la pandèmia.
De fet, la contribució d'Abertis al resultat brut d'explotació (ebitda) i al benefici net va millorar en 77 i 62 milions d'euros respectivament, segons els comptes remesos a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). En la primera meitat de l'any, l'ebitda va assolir els 737 milions d'euros, un 14,6% més, basat, precisament, en la contribució més important d'Abertis.
En els sis primers mesos de l'any les vendes van sumar 13.330 milions, el 3,5% menys que un any abans, per l'impacte de l'evolució del dòlar davant l'euro (-9 %), encara que si no es considera aquest factor, es mantenen estables.
Les vendes als Estats Units ja representen el 53%
D'altra banda, les vendes del grup a Amèrica del Nord van representar un 60% del total (un 53 % només als Estats Units); a Austràlia un 19%; Europa un 17%; Àsia un 3% i Sud-amèrica el restant 1%. Les vendes a Espanya van suposar un 11% del total. A tancament del període, la cartera es va situar en 63.993 milions, la qual cosa implica un creixement del 3,3% ajustada a l'evolució del tipus de canvi i a l'acord de venda de Serveis Industrials a Vinci.
Infraestructures va registrar un benefici net de 199 milions, el 48% més, gràcies a l'activitat més gran d'Abertis. Per la seva part, els ingressos van assolir els 12.412 milions, el 4,5% menys, llastats pel tipus de canvi i l'evolució de la pandèmia al mercat nord-americà. La xifra de cartera al final del període va assolir els 61.363 milions.
Les vendes de Construcció van assolir els 12.363 milions, amb una disminució del 4,6% davant l'any anterior, mentre que l'ebitda es va reduir un 9,7% fins a 617 milions. La cartera d'obres va ascendir a 61.363 milions d'euros i en un 96 % va ser internacional. Concessions va tornar a reportar beneficis, de 42 milions, després de les pèrdues de 2020. Els ingressos de la divisió van pujar un 43,7% fins als 50 milions i l'ebitda va aportar 55 milions.
ACS ha destacat la senda de recuperació d'Abertis amb un creixement del trànsit mitjà del 22,4% i dades positives a totes les regions operatives, apropant-se als nivells previs a la pandèmia. Per la seva part, l'activitat de Serveis Industrials va obtenir un benefici net de 270 milions, el 31% més, i la seva facturació va assolir els 103 milions, el 70,7 % més, gràcies als actius energètics retinguts per ACS després de l'acord de venda amb Vinci.
A més, l'àrea de serveis a la ciutadania (CLECE) va obtenir unes vendes de 817 milions d'euros, augmentant un 7,7% respecte al mateix període de l'any anterior. A tancament de juny, ACS mantenia una posició de deute net de 2.976 milions. Aquesta xifra no inclou la caixa del negoci industrial (859 milions) fruit de l'acord de venda a Vinci.