Antoni Cañete, qui ha estat secretari general de Pimec des de l'any 2005, aspira la presidència de la patronal amb la candidatura "Activisme Empresarial". Després que el president sortint de l'entitat, Josep González, deixés el càrrec a principis de febrer "amb caràcter immediat", el número dos de Pimec aspira a situar les petites i mitjans empreses al "pont de comandament".
Cañete també vol evitar que la recentment apareguda candidatura EinesPimec "instrumentalitzi" la patronal. Després de 24 anys amb una única candidatura a l'entitat, el successor de González s'enfronta ara a un nou candidat als òrgans de Govern, Pere Barrios. Aquest reivindica la seva candidatura com a "clarament independentista", amb el suport de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), i aspira a "renovar els aires" de la patronal catalana de les pimes a les eleccions d'aquest dimarts 23 de febrer. Cañete, per contra, vol "preservar" l'essència de l'entitat, lluny d'aspiracions polítiques, i mantenir-ne les finalitats "exclusivament empresarials".
El candidat
Antoni Cañete ha estat secretari general de Pimec des de l'any 2005 i ara aspira a la presidència de la patronal com a successor del president sortint, Josep González. Cañete es reivindica com a empresari, encara que el seu contrincant d'EinesPimec l'hagi acusat de "no ser un empresari amb mèrits" com per a ser president d'una patronal.
Cañete és enginyer electrònic per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i ha estat professor a diverses universitats catalanes. També és president de la Plataforma Multisectorial contra la Morositat (PMcM) i vicepresident i portaveu de la Plataforma Pymes. En l'àmbit privat, és president honorífic de l'empresa COFME Electrical Group.
Activisme Empresarial
Una de les prioritats de Cañete respon al nom de la candidatura, promoure l'"activisme empresarial" i la participació de les pimes i autònoms a l'entitat. A més, vol situar les pimes al "pont de comandament" per tal de per construir el "model econòmic i social del país".
Cañete també és partidari d'un capitalisme més inclusiu que s'oposi als "mercats regulats o de rendes" que provoquen un encariment dels preus i que resten competitivitat en l'àmbit internacional.
Altres punts de la seva candidatura busquen incidir a les polítiques públiques, així com reforçar la seva presència als diversos territoris de Catalunya, però també a Espanya i Brussel·les. També vol perseguir la morositat, promoure la cohesió social, la igualtat i la inserció dels migrants i les persones amb diversitat funcional. Alhora, vol fomentar la formació professional com a element de competitivitat i la digitalització, entre altres punts del seu programa Activisme Empresarial.