La presidenta del Banc Santander, Ana Botín, ha aprofitat la seva intervenció en el Fòrum Econòmic de Davos per desmentir el mite del treball a Espanya que sol incloure platja, toros i migdiada. "Sé que el sud d'Europa té la imatge que ens passem el dia a la platja, anem als toros o fem llargues migdiades, però no és cert. He visitat les ciutats espanyoles. Fa vuit anys que sóc un altre cop a Espanya i em consta que la gent treballa amb ganes", ha explicat en una taula rodona compartida amb l'eurodiputat alemany i fins fa tan sols dos dies president del Parlament Europeu, Martin Schulz.
En aquest sentit, la presidenta del Santander ha remarcat que a Espanya hi ha 18,5 milions de persones que treballen. I malgrat que aquesta dada mostra que "s'ha fet molt", també anticipa que encara queda un llarg camí per recórrer. En aquesta línia, ha reconegut que no li agrada veure Espanya a la part inferior del rànquing de riquesa (concretament, en la posició 14 de 18) però que al cap i a la fi, entén que "l'important és que apareixem en la llista d'economies desenvolupades. Fa 25 anys hauríem estat en la llista d'economies en desenvolupament". I d'ara endavant, opta per "ser optimista i intentar fer-ho millor". Per la seva banda, el socialdemòcrata Schulz ha aprofitat la seva intervenció per donar també cert suport a Botín en assegurar que Alemanya no hauria de donar "lliçons a tothom".
Compromís amb el Regne Unit
Atesa la forta vinculació del Banc Santander amb el Regne Unit, on té 40 milions de clients i al voltant de 80.000 empleats, Botín ha volgut reiterar el compromís de l'entitat que presideix amb el país que va escollir que Brexit és Brexit. I és que, malgrat lamentar aquesta decisió, l'executiva nascuda a Santander no dubta a assenyalar que "el Regne Unit és summament important." Per això, també ha recalcat la importància de "col·laborar i cooperar" a més de "tenir un període d'aplicació que pugui satisfer persones i pimes" en el procés de sortida de la Unió Europea (UE).
A diferència del Regne Unit, Botín no posa en dubte els fonaments d'Europa i destaca que té un model idoni per aconseguir un creixement inclusiu. No dubta però sí que recomana que Europa no es pot permetre cap altra crisi sense que hi hagi una unió "més forta" i amb més visió comuna.