Riad va ser l'epicentre del diàleg mundial en allotjar el Fòrum Econòmic Mundial (WEF), sota el lema 'Col·laboració Global, Creixement i Energia per al Desenvolupament.' Aquesta trobada va congregar líders de més de 90 països, incloent ministres d'exteriors i líders de les principals organitzacions internacionals. La reunió va servir com a plataforma per abordar els desafiaments crítics que enfronta la humanitat en termes geopolítics, socials i econòmics.

Destacats líders mundials, com el secretari d'Estat dels Estats Units, Antony Blinken, i el president Palestí, Mahmud Abás, es van unir a la discussió, així com figures d'organitzacions internacionals clau com la directora del Fons Monetari Internacional, Kristalina Georgieva, i el director general de l'Organització Mundial de la Salut, Tedros Adhanom Ghebreyesus. Durant la trobada, que es va celebrar dilluns i dimarts d'aquella setmana, es van presentar solucions per promoure l'estabilitat geopolítica, el creixement inclusiu i la seguretat energètica.

Un dels temes centrals abordats durant el fòrum va ser la promoció d'una transició cap a una matriu energètica més neta. Es va destacar la preocupació per la falta de mecanismes que estimulin la producció d'energies netes. Tant l'Aràbia Saudita com els Emirats Àrabs Units van alertar sobre l'"absència d'incentius" i els "desafiaments" associats amb la producció i venda d'energies netes, especialment l'hidrogen verd.

En el context de la Seguretat Energètica, el príncep Abdulaziz bin Salman, ministre d'Energia de l'Aràbia Saudita, va ressaltar la urgent necessitat d'una transició energètica equitativa i justa. Va posar èmfasi en la importància vital de diversificar les fonts d'energia per garantir un desenvolupament econòmic sostenible a nivell global.

Altres aspectes que es van tractar durant la trobada i sobre els quals els líders saudites van emfatitzar particularment, van incloure una reflexió sobre el projecte Saudí Vision 2030, posant el valor el desenvolupament visionari i el paper en la construcció d'una economia global més inclusiva i diversificada que suposa. Els líders van destacar el compromís ferm de l'Aràbia Saudita amb la implementació de mesures concretes per assolir els objectius de la Visió 2030, destacant el seu impacte potencial en la millora de la qualitat de vida dels ciutadans i en l'atracció d'inversions internacionals.

A més, dins de l'àmbit de la tecnologia i la innovació, la discussió incloc l'impacte cada vegada major de la intel·ligència artificial en l'àmbit econòmic. Es van destacar els avenços significatius en aquest camp i es van explorar les oportunitats i desafiaments que presenta per al creixement econòmic i la competitivitat global.

Així mateix, es va dedicar atenció al sector turístic de l'Aràbia Saudita, ressaltant els esforços del país per diversificar la seva economia i promoure el turisme com un pilar per al seu desenvolupament econòmic sostenible. Posant en relleu les estratègies del regne per aprofitar al màxim el potencial del turisme, incloent la implementació de tecnologies innovadores i la promoció de destinacions turístiques úniques i atractives per a visitants nacionals i internacionals.