La farmacèutica AstraZeneca ha presentat un sòlid balanç financer corresponent al primer semestre de l'any, amb un creixement del 18% respecte al mateix període de l'any anterior i assolint uns ingressos totals de 25.617 milions de dòlars (aproximadament 23.616 milions d'euros).
Aquest creixement, que supera les previsions del mercat, es deu, en gran manera, als sòlids resultats de vendes i al bon desenvolupament de les seves medicines compartides.
Aquestes dades positives han portat AstraZeneca a millorar les seves previsions per al conjunt de l'exercici, tant en ingressos com en benefici per acció. Per divisions, Oncologia va augmentar els seus ingressos un 22%, el mateix creixement que l'àrea de CVRM (cardiovascular, renal i metabolisme), Respiratorios i Immunologia un altre 22% i Malalties Rares un 15%.
El conseller delegat d'AstraZeneca, Pascal Soriot, ha destacat el fort creixement de la companyia en el primer semestre, gràcies a la demanda continuada dels seus productes, que ha portat a la companyia a millorar les seves estimacions.
"En la qual cosa va de l'any, hem continuat aconseguint avenços encoratjadors amb diverses tecnologies disruptives, entre elles conjugats d'anticossos i fàrmacs, teràpies cel·lulars i genètiques, radioconjugados i medicaments per al control del pes, tots els quals tenen el potencial d'impulsar el nostre creixement més enllà de 2030" va remarcar Soriot.
El màxim representant de la companyia ha recordat que, el Dia de l'Inversor de la companyia, celebrat el mes de maig, es va anunciar l'ambiciós objectiu d'arribar a 80.000 milions de dòlars en ingressos el 2023. Soriot va posar de relleu el gran potencial que ofereixen els medicaments que ja han rebut l'aprovació i també aquells que estan en la seva última fase de desenvolupament i aprovació dins del portfolio del grup farmacèutic.
Les inversions d'AstraZeneca en Investigació i Desenvolupament (I+D) van augmentar un 13% en el segon trimestre, fins a assolir els 3.008 milions de dòlars.
En l'anàlisi per mercats, Europa va créixer un 24%, fins a 2.732 milions entre abril i juny, els Estats Units van generar 5.571 milions de dòlars, un 17% més; mentre que. La Xina, per la seva part, va créixer un 13%, fins a 1.630 milions.
AstraZeneca segueix a més amb els seus processos d'incorporació que reforcen les seves opcions de creixement futur amb compres com la de Fusion Pharmaceuticals al juny, biofarmacèutica especialitzada en els tractaments per al càncer, mentre que al juliol ha tancat la compra d'Amolyt Pharma, especialitzada en malalties relacionades amb el sistema endocrí.