Actualment, els fons d'inversió són un dels millors productes financers per invertir a llarg termini. Però, per què? Doncs perquè permeten, a partir d'una petita quantitat de diners, diversificar el risc i accedir a qualsevol actiu i mercat del món, amb una gestió professional i una fiscalitat eficient. A més, tenen la millor rendibilitat possible respecte al nivell de risc que s'assumeix. I, tot plegat, amb liquiditat diària. És a dir, un pot recuperar els diners en qualsevol moment. També cal recordar que, en un moment en què cada cop serà més important completar la pensió futura és una molt bona idea fer créixer els estalvis amb diners extra. En aquest context, triar el fons d'inversió adient pot ser una molt bona jugada de cara al futur.
Doncs bé, Banc Sabadell, conscient dels múltiples avantatges dels fons d'inversió, va firmar en 2020 un acord estratègic amb Amundi la gestora de Fons d'inversió més gran d'Europa que li ha permès ampliar la seva oferta de fons d'inversió. Així, l'entitat financera aconsegueix engrandir el ventall de fons d'inversió i, de retruc, diferenciar-se de la competència.
Els fons conservadors ofereixen rendibilitats atractives
El fort increment de la inflació ha obligat els Bancs Centrals a normalitzar els tipus d'interès més ràpid del que tenien previst. Com a resultat d'això, la renda fixa s'ha convertit en l'actiu que ofereix unes millors perspectives de rendibilitat en relació amb el nivell de risc i, per primera vegada des del 2016, existeix la possibilitat de construir productes d'inversió amb rendibilitats atractives per als inversors més conservadors.
En aquesta línia, Banc Sabadell ha llançat dos Fons Garantits de rendiment fixa (Sabadell Garantia Fija 18, FI amb 1.151M€ i, actualment en comercialització Sabadell Garantia Fixa 19, FI) dintre del seu programa de Fons garantits.
Una altra opció amb una major expectativa de rendibilitat i també de risc assumit dintre del món de la renda fixa són els Fons de rendibilitat objectiu. Cal remarcar que el fort increment dels tipus ha provocat que la rendibilitat de la renda fixa europea durant el 2022 hagi estat la pitjor des del 1948. Els tipus reflecteixen un escenari de desacceleració de l'activitat econòmica i preveuen un sostre en la inflació durant la primera meitat de l'any que ve. Tot i que el nivell assolit pels tipus pugui semblar atractiu, en un mercat tan complex, és imprescindible una rigorosa gestió del risc de crèdit. Així doncs, els fons de rendibilitat objectiva, amb data de venciment fixa, són una bona elecció sempre que es dugui a terme una gestió activa i es disposi d'equips especialitzats.
En aquesta línia, a finals de novembre, es va posar en comercialització un nou fons de la gamma Buy&Watch, l'Amundi Buy & Watch 02/28. Un fons de renda fixa privada euro d'elevada qualitat creditícia (Investment Grade) amb venciment definit (febrer del 2028) que persegueix oferir una rendibilitat no garantida entorn del 3%. Al llarg de 2023, aprofitant l'experiència i qualitat en l'anàlisi d'Amundi, es llançaran nous Fons Buy&Watch (sigui de investment grade o high yield).
Una solució per totes les necessitats
L'aliança estratègica que va signar Banc Sabadell i Amundi ha permès al Banc complementar una àmplia oferta de fons d'inversió que cobreixen tots els perfils de rics i horitzons temporals dels nostres clients al mateix temps que es té accés a les millors oportunitats d'inversió que ofereixen els mercats financers.
L'oferta base pivota en els fons multiactius (Gamma InverSabadell i Gamma de Fons Perfilados Sabadell) que gràcies a la seva diversificació per actius, geogràfica i flexibilitat en la gestió els permet adaptar-se ràpidament als diferents escenaris d'inversió.
Aquests fons s'han completat amb productes diferencials en el mercat espanyol com ara els fons de garantia parcial (gamma Sabadell Consolida). Es tracta de fons multiactius que alhora que poden aprofitar-se de l'evolució dels mercats ofereixen una protecció elevada del capital (el 94%, 90% o 85%).
És destacable l'oferta de fons d'inversió que aprofiten les grans tendències estructurals de l'economia com ara Sabadell Economia Digital, Sabadell Economia Verde o Sabadell Economia Medicaltech. Dins dels fons temàtics compten amb l'avantatge que Amundi disposa de gestores de fons especialitzades a invertir en aquelles companyies que es poden aprofitar de les grans tendències globals (disrupció tecnològica, transició a una economia verda, hidrogen, etc.)
Compromís amb la sostenibilitat
Finalment, cal subratllar que tant Banc Sabadell com Amundi estan plenament compromesos amb la sostenibilitat. Prova d'aquest compromís són els minuciosos processos que se segueixen per garantir que els fons compleixen els estàndards més exigents en termes de sostenibilitat. En aquest sentit, al llarg d'aquest any, s'ha treballat perquè els principals fons de Sabadell Asset Management com per exemple Sabadell Rendiment, la Gamma InverSavabadell o la Gamma Perfilats tinguin la qualificació de l'article 8 de la normativa SFDR que reconeix els fons que promouen característiques socials i mediambientals. El resultat és que més del 70% dels actius sota gestió a Sabadell Asset Management estan reconeguts com a sostenibles per l'article 8.