Banc Sabadell s'ha incorporat a l'Observatori Espanyol del Finançament Sostenible (OFISO), en línia amb el seu compromís d'acompanyar els seus clients en el procés de transició a una economia més sostenible, segons ha informat aquest dilluns. L'entitat ha assenyalat que, en el procés de transformació digital i tecnològica dut a terme aquests últims anys, Banc Sabadell ha incorporat els canvis que suposen la transició cap a una economia i un desenvolupament sostenibles, orientant la seva activitat a l'Acord de París de 2015 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.
L'Observatori Espanyol del Finançament Sostenible és un lloc de trobada, informació i debat sobre el finançament sostenible de companyies, entitats financeres, inversors, administracions públiques, assessors, agències de ràting i certificació, despatxos d'advocats i altres agents de la indústria financera.
En incorporar-se a l'Observatori, Banc Sabadell s'afegeix als actuals membres: Adif, Axesor, Bankia, BBVA, BME, CaixaBank, Cohispania, Comunitat de Madrid, EY, GFE, Govern Basc, Iberdrola, ING, Mutualitat de l'Advocacia i Repsol.
Camí cap a una economia sostenible
El director de finances sostenibles del CIB en el Banc Sabadell, Juan Ramón Gutiérrez, ha afirmat que la incorporació a OFISO permetrà al banc "compartir idees i desenvolupar millors pràctiques en finançament sostenible amb els membres de l'Observatori". "L'adhesió de Banc Sabadell com un dels signataris fundadors als Principis de Banca Responsable promoguts per les Nacions Unides, sumat a la recent emissió de bons verds, és una fita que mostra el ferm compromís d'oferir solucions financeres per acompanyar als clients en les seves estratègies de transició cap a una economia sostenible", segons ha assenyalat el directiu.
Del seu costat, el secretari general de l'Observatori Juan Carlos Villanueva, ha assegurat que la incorporació del Sabadell reforça el fòrum de debat i informació "en un moment d'especial transcendència per al finançament sostenible com a factor de recuperació econòmica. Aquest factor requereix la participació de tots i, especialment, del sector financer".