Tot i els discursos catastrofistes sobre com afectaria a l'economia catalana i espanyola els aldarulls ocasionats en les protestes contra la sentència del procés, el Banc Sabadell ha assegurat que en les últimes setmanes l'activitat del banc a Catalunya ha estat "normal" i ha descartat una disminució de l'activitat financera. Així ho ha explicat el conseller delegat del banc, Jaume Guardiola, durant la presentació de resultats del tercer trimestre, en què l'entitat ha triplicat beneficis i s'ha refet de les pèrdues per la seva filial britànica, TSB.
Guardiola ha evitat fer "valoracions polítiques", asseverant que "no és el lloc ni el moment", alhora que ha dit que "sense entrar en política, la voluntat per a tots hauria de ser l’erradicació de a violència". Dit això, Guardiola ha explicat que "és molt prematur per fer anàlisis concrets sobre els efectes dels incidents que hi ha hagut", referint-se als aldarulls de la setmana passada en protesta a la sentència, però "aquests dies l’activitat ha estat relativament normal". Així, "l'activitat de PTV, l'activitat de les targetes, i en definitiva el dia a dia, s’ha comportat amb normalitat".
Amb tot, el conseller delegat del banc ha volgut avisar que "els riscos sobre la reputació de Catalunya i en concret Barcelona són alts", però "els efectes a llarg termini, com la inversió, és massa aviat per poder-ho dir".
Sense opinió sobre la sentència
Guardiola ja ha negat avui entrar a valorar la sentència del procés i tots els fets ocasionats en les protestes, i no és nou. El dilluns 14 d'octubre, dia en què es va fer pública la decisió del Suprem, se celebrava en paral·lel una convenció financera a Madrid, la X Trobada del Sector Financer organitzada per KPMG.
Els directius dels principals bancs espanyols s'hi van agrupar i, preguntats per la sentència que s'acabava de fer pública, tant el Banc Sabadell com CaixaBank, els més lligats a Catalunya i que van moure les seves seus a territori espanyol després del referèndum de l'1 d'octubre, van respondre no tenir "una opinió concreta" i justificar la falta de valoració dient que es deuen "als accionistes".