La política s'ha colat una vegada més a la junta general d'accionistes del Banc Sabadell. Aquest any, però, amb una mica més de força. El president de Banc Sabadell, Josep Oliu, ha volgut deixar clar des de bon començament que no ha parlat del procés. "Jo no he parlat mai de política o d'independència." Ara bé, davant la insistència d'alguns dels accionistes minoritaris, ha aclarit que sí que ha parlat del que l'entitat bancària pot arribar a fer i quines amenaces pot arribar a tenir.
"El Banc no té cap intenció de canviar de seu", ha assegurat Oliu just abans de matisar que "tampoc crec que hi hagi cap amenaça a curt termini que ens obligui a fer les maletes". D'aquesta manera, ha reiterat la postura defensada durant la presentació de resultats del 2016 quan va voler tancar la polèmica ocasionada en anunciar que el Banc Sabadell podria traslladar el seu domicili social sense necessitat que aquesta decisió passés per junta general. Tot i això, ha fet pública la seva disconformitat amb les informacions publicades als mitjans.
En aquest sentit, també ha afegit que davant "les amenaces" d'algunes autoritats pel que fa a "una hipotètica situació de sortida de l'euro", Banc Sabadell vetllarà per mantenir-se en "igualtat de condicions" pel que fa a la competitivitat amb la resta de bancs espanyols. Al seu parer, la possibilitat de canviar de seu és "una garantia" per si es materialitza alguna amenaça. Però, de moment, "no tenim intenció de fer res. No hi ha les condicions", ha reiterat.
Un dividend de 0,05 euros per acció
Tornant a l'activitat purament econòmica i financera, la junta d'accionistes corresponent a l’exercici 2016 ha aprovat el compte de resultats així com un dividend amb càrrec al benefici net, totalment en efectiu, de 0,05 euros per acció, dels quals 0,02 euros ja van ser abonats el passat 30 de desembre com a dividend a compte i 0,03 euros que seran abonats el pròxim 7 d’abril. "Aquest any hem donat un dividend amb caixa. Ens ha semblat que era la millor forma i l'hem presentat com la normalització", ha explicat Oliu d'acord amb les peticions de què així fos per part de clientes i inversors institucionals.
El 2016 ha estat l’últim any del Pla Triple basat en rendibilitat, transformació i internacionalització. Un any que ha tancat amb un benefici net de 710 milions d’euros, un 0,3% més que el 2015, després de realitzar dotacions extraordinàries per 1.427 milions. Una xifra que inclou la provisió per clàusules sòl. Una vegada més, Oliu ha defensat la transparència contractual de les seves clàusules i ha recordat que ja hi ha constituïdes unes dotacions de 410 milions per cobrir "totes les pitjors contingències" en la seva defensa de l'accionista però també del client.