Barcelona és la vuitena millor ciutat al món per a viure-hi i treballar-hi. Així ho ha determinat l'informe 'The World's Best Cities 2021', un dels rànquings mundials de referència en aquest àmbit elaborat per Resonance Consultancy. Barcelona es manté i repeteix en vuitena posició per segon any consecutiu, per davant de Los Angeles i Madrid. El primer lloc del rànquing l'ocupa Londres, seguit de Nova York, París, Moscou, Tòquio, Dubai i Singapur.
L'informe descriu Barcelona com una ciutat "gairebé ideal" per viure-hi i se'n destaca el bon temps durant bona part de l'any, les platges, l'arquitectura i parcs "icònics". D'altra banda, l'informe es fa ressò del "devastador" impacte de la Covid en el sector turístic i recull que prop del 40% dels bars i restaurants de la ciutat podrien no reobrir mai.
Metodologia de l'informe
L'informe qualifica ciutats de més d'un milió d'habitants com a llocs per viure, treballar, invertir o visitar i incorpora factors relacionats amb la captació d'ocupació, inversió o visitants. Per a fer-ho, té en compte diversos elements com el nombre d'experiències culinàries i museus, el nombre d'empreses globals, connexions directes de vols o mencions que cada ciutat té a xarxes socials.
Barcelona ocupa el tercer lloc en la categoria de vida nocturna i en el cinquè pel que fa a les crítiques positives a TripAdvisor. A més, els millors resultats de Barcelona són la setena plaça en promoció a Internet, la novena en qualitat urbana, l'onzena en programació cultural i la dotzena en infraestructura i atractivitat d'un rànquing total de cent ciutats.
Tot i això, l'informe defineix com a "catastròfic" l'efecte de la pandèmia de la Covid en la capital catalana, la qual ocupa la tercera posició en el rànquing de l'oci nocturn. "És impossible predir quan serà possible tornar a fer unes tapes a Les Rambles per començar la nit abans d'explorar llocs ocults del barri Gòtic", admet el 'The World's Best Cities 2021'.
El conjunt del sector turístic català va tancar l'any amb 15.000 milions menys de facturació respecte del 2019 i un descens de l'ocupació del 70% a causa de l'impacte de la Covid.