El Banc Sabadell i el BBVA han definit la cúpula de la direcció si les negociacions de la fusió arriben a bon port. La presidència executiva quedaria en mans de Carlos Torres, que ja ocupa aquest lloc al BBVA, i la vicepresidència no executiva seria per a Josep Oliu, el president del Sabadell.
El Confidencial ha avançat aquesta informació, que ha estat confirmada a Efe, després que la setmana passada s'anunciessin negociacions per a la fusió entre les dues entitats bancàries.
El conseller delegat del futur grup serà elegit pel BBVA, qui actualment confia aquestes funcions a Onur Genç. Mentre que el Sabadell aportarà, almenys en els primers mesos de la fusió, l'experiència del seu número dos, Jaume Guardiola. Aquest jugarà un paper clau en la fusió de les dues entitats, però no està clar si arribarà a formar part del consell del futur grup.
La fusió
La fusió Sabadell-BBVA donarà lloc al segon banc més gran d'Espanya, amb prop de 600.000 milions d'euros en actius i una mida molt pròxima al del nou CaixaBank, després de la integració de Bankia. Tanmateix, la suma de Sabadell i BBVA tindrà el lideratge del negoci de pimes a Espanya i una important quota digital.
La fusió de les dues entitats, segons fonts properes a bancs d'inversió i analistes, seria ben vista per part dels supervisors, ja que serviria per augmentar la presència de BBVA en mercats consolidats, com Espanya i el Regne Unit, davant països emergents i amb més risc.
De fet la fusió amb el Sabadell restaria pes en el balanç de BBVA de països emergents com Turquia o Mèxic, com destacava recentment l'agència de qualificació creditícia Moody's, que calculava també que la taxa de morositat de BBVA baixaria després de la integració del Sabadell.
Moody's preveu que la morositat de BBVA superi el 4,5 % a conseqüència de la venda de la seva filial als Estats Units, però pensa que aquesta dada millorarà, ja que caurà fins al 4,32 % si la fusió amb Sabadell es materialitza.
Els assessors en la fusió
El Banc Sabadell compta amb l'assessorament de Goldman Sachs i Citi en les negociacions amb BBVA, que té el suport de JP Morgan, al mateix temps que avança la "due diligence", o auditoria en profunditat, perquè ambdues entitats coneguin les seves corresponents situacions.
Deloitte serà l'encarregada de dur a terme aquesta tasca per al BBVA, mentre que PwC ho farà per al Sabadell, en ambdós casos amb un termini orientatiu d'un mes, ja que la idea és tenir una decisió presa a mitjans de desembre.
BBVA té l'assessorament legal de Garrigues, i el Sabadell el d'Uría Menéndez.