Gilead Sciences, en col·laboració amb l'Institut de Salut Carles III (ISCIII), va celebrar el lliurament de la X Edició de les Beques Gilead a la Investigació Biomèdica en un acte celebrat a Madrid al qual van assistir més de 200 persones, entre qui es trobaven els investigadors premiats, nombroses autoritats sanitàries, organismes reguladors, representants de l'administració, les principals societats científiques de les diferents àrees premiades, col·legis professionals i grups de pacients.
María Río, vicepresidenta i directora general de Gilead España i Portugal, va destacar que és la desena edició d'aquestes Beques Gilead a la Investigació Biomèdica i que aquest certamen contribueix a aconseguir un món "més saludable aportant esperança i solucions als qui s'enfronten a malalties difícils". Igualment va assenyalar la importància d'aquestes beques dins de l'àmbit investigador públic espanyol alhora que ha fet una crida als investigadors més joves perquè siguin capaços de veure aquest certamen com una oportunitat per al seu desenvolupament i creixement professional i per posar el seu coneixement científic al servei del pacient.
Les Beques Gilead a la Investigació Biomèdica van ser creades amb l'objectiu de donar suport a la tasca investigadora i impulsar l'experiència i el talent dels científics espanyols en àrees on persisteixen importants necessitats mèdiques no cobertes. En aquesta desena edició, s'ha seleccionat un total de 19 projectes en les àrees terapèutiques del VIH, COVID-19, Hepatitis Virals C i Delta, Infecció Fúngica Invasora, Limfomes d'Estirp B i Oncologia Mèdica.
El certamen ha comptat amb la col·laboració i el suport de les principals Societats Científiques, com el Grup Espanyol de SIDA (GeSIDA), l'Associació Espanyola per a l'Estudi del Fetge (AEEH), la Societat Espanyola d'Hematologia i Hemoteràpia (SEHH) i la Societat Espanyola d'Oncologia Mèdica (SEOM), per definir les línies d'investigació de les convocatòries.
La selecció dels projectes guardonats ha estat realitzada, un any més, per l'Institut de Salut Carles III (ISCIII), entitat que ha aportat la seva experiència i xarxa d'avaluadors internacionals, la qual cosa garanteix la independència i transparència d'aquest certamen.
A més, per quarta edició consecutiva, s'ha seleccionat un projecte de la categoria de 'Grupos d'investigació dirigits per investigadors nascuts el 1982 o data posterior', d'aquí a cada àrea d'investigació, a fi de contribuir al seu desenvolupament i creixement professional. Aquest reconeixement és un ferm compromís amb el talent jove nacional per promocionar la investigació biomèdica a Espanya.
RECONEIXEMENT
Aquesta edició de les Beques Gilead a la Investigació Biomèdica també ha servit per fer un reconeixement molt especial al Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa (Ciber), dependent de l'ISCIII, que té per objectiu fomentar la investigació en àrees clau de la biomedicina i la salut, a través de la col·laboració en xarxa entre equips d'investigació multidisciplinària.
La companyia ha reconegut l'excel·lència del CIBER, el centre d'investigació més gran en l'àrea de salut del nostre país, que ha permès avançar en la ciència mèdica a Espanya, generant nombroses publicacions científiques d'alt valor, patents i desenvolupaments tecnològics que han tingut un impacte positiu en la salut pública. El reconeixement ha estat lliurat per María Río a Marina Pollán, directora de l'Institut de Salut Carles III.