La cotització del bitcoin, la criptomoneda més negociada del món, ha descendit aquesta tarda un 3,3% i es canvia a 29.760 dòlars, amb la qual cosa se situa en el nivell més baix de tot 2021, segons dades del mercat. Una mica abans de les set de la lenta hora espanyola, el bitcoin continuava per sota dels 30.000 dòlars, encara que ha arribat a baixar en aquesta jornada fins a un mínim de 29.308 dòlars, mentre que ha marcat el seu preu màxim en 31.053 dòlars.
La cotització del bitcoin, que porta quatre jornades consecutives a la baixa en la que ha cedit a prop del 7%, s'ha vist afectada en aquesta sessió per la possibilitat que la Xina endureixi la legislació per operar amb criptomonedes i per la recerca d'actius segurs en previsió de canvis en la política monetària nord-americana o europea per l'augment de la inflació. Per la seva part, l'ethereum, la segona criptomoneda més contractada, perd, a les 7 de la tarda, un 2,3 % i es canviava a 1.778 dòlars.
Les criptomonedes a la baixa
Aquesta mateixa situació també es va viure dijous passat després de conèixer-se que els Estats Units van formar un grup de treball per provar de desenvolupar un rigorós rastreig de l'ús del bitcoin per pagar el rescat dels segrestos de dades que s'han produït els últims mesos.
El pla de l'administració de Joe Biden és el de desenvolupar el rastreig de l'origen dels diners pagats als "hackers" que s'han dedicat a impedir el correcte funcionament de companyies, agències governamentals i altres grups, alhora que es pretén oferir 10 milions de dòlars a canvi d'informació que porti a la identificació dels cibercriminals.
Així, Bitcoin s'apropava aquest dijous als 31.000 dòlars després de caure un 3,5% quedant-se en 31.550 dòlars, una xifra que contrasta fortament amb els prop de 65.000 dòlars que valia aquesta criptomoneda l'abril passat.
A més de les mesures que té previst adoptar els Estats Units, aquestes divises també es van veure afectades per les últimes afirmacions del president de la Reserva Federal, Jerome Powell, que en declaracions dijous passat davant del Senat del país va assegurar que tant Bitcoin com altres criptomonedes no han aconseguit convertir-se en un mètode de pagament, excepte per a aquells que volen romandre en l'anonimat.
En els últims mesos les criptomonedes han estat utilitzades per pagar rescats de milions de dòlars en diversos atacs cibernètics en els quals es van segrestar dades d'empreses, entre elles la companyia càrnia JBS i l'oleoducte Colonial.