CaixaBank ha destinat 4.961 milions d'euros al finançament de projectes socials, que han servit per impulsar els quatre Objectius de Desenvolupament Sostenibles (ODS) prioritaris pel banc, segons l'informe sobre l'impacte social després de l'emissió dels seus tres bons socials. L'entitat va ser el primer banc espanyol a emetre un bo social en suport dels ODS de l'ONU el setembre de 2019. Des de llavors, ha emès dos bons socials addicionals, inclòs un especial per pal·liar la situació provocada per la pandèmia de covid-19.
L'informe, fet elaborat en col·laboració amb Deloitte i auditat per Pricewaterhouse Coopers (PwC), ha analitzat les principals assignacions de recursos de la cartera social de l'entitat. Pel que fa a l'ODS 1, en favor de la reducció de la pobresa, CaixaBank ha destinat, a través de MicroBank, 972 milions d'euros, l'objectiu dels quals ha estat incrementar l'accés a serveis financers de col·lectius en situació de vulnerabilitat. En total, s'han concedit 239.928 microcrèdits a famílies. A més, s'ha afavorit el finançament d'àrees rurals amb 144 milions d'euros amb un total de 38.948 préstecs.
133 milions en salut
Quant a l’ODS 3, destinat a salut i benestar, els actius identificats en la cartera social ascendeixen a 133 milions d'euros. Aquests s'han destinat a millorar les infraestructures, les instal·lacions sanitàries i l'equipament per a la prestació de serveis sanitaris públics i/o subvencionats. Es calcula que més d'1,8 milions de persones es veuran impactades positivament a través dels sis préstecs concedits a centres sanitaris.
En l’ODS 4, centrat en l'educació de qualitat, la finalitat dels préstecs identificats per CaixaBank ha anat dirigit a donar suport a activitats que han millorat l'accés a l'educació primària i secundària. Al mateix temps, l'entitat ha finançat la construcció de centres educatius concertats. Els 25,4 milions d'euros concedits en cinc préstecs a centres educatius han beneficiat a gairebé 3.000 estudiants.
2.080 en microempreses i pimes
Finalment, en l’ODS 8, la finalitat del qual és la de generar treball decent i creixement econòmic, els préstecs identificats contribueixen a la generació i preservació de l'ocupació, així com a la promoció del creixement de les microempreses i les pimes a les regions més desfavorides d'Espanya. Els sectors amb més suport han estat la distribució, el comerç i el turisme. Dels 3.831 milions d'euros destinats, 2.080 milions d'euros es corresponen amb préstecs atorgats a microempreses i pimes per fer front als impactes de la pandèmia de la covid-19. Gràcies als 58.635 préstecs s'han pogut crear o mantenir més de 54.400 llocs de treball i crear gairebé 4.000 companyies noves. A més, les zones rurals, especialment castigades per la despoblació i la pandèmia, han rebut 385 milions d'euros.