CaixaBank ha obtingut la puntuació més alta del món en l'índex d'Igualtat de Gènere de Bloomberg 2021. L'índex de Bloomberg, de referència en l'àmbit de la igualtat de gènere, ha valorat en l'entitat presidida per Jordi Gual les iniciatives de l'entitat per impulsar la igualtat de gènere, la conciliació familiar, la situació de dones en posicions directives i el lideratge femení, tal com ha explicat l'entitat bancària en un comunicat avui.
Obtenemos la máxima puntuación en el #BloombergGEI, que incluye a las compañías mundiales más comprometidas con la #IgualdadDeGénero. @Bloomberg #Wengage #EscucharHablarHacer https://t.co/jAD5O5vFdp pic.twitter.com/51wzyXikez
— CaixaBank (@caixabank) January 27, 2021
És el primer cop que CaixaBank es converteix en el líder absolut en aquest índex, que segons el conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, "suposa un reconeixement al nostre compromís per la igualtat i la diversitat, que són part essencial de la cultura de CaixaBank”. A més, ha afegit que “continuarem treballant amb el compromís per ser un referent, fomentant la inclusió i la participació amb mesures equitatives i promovent projectes que impulsen la igualtat en tots els àmbits de la societat".
L'edició de 2021 del Gender Equality Index, el nom de l'índex en anglès, compta amb 380 empreses d'11 sectors d'activitat diferents i procedents de 44 països, que representen una capitalització de mercat conjunta de més de 14 bilions de dòlars. Les valoracions de les empreses es fan a través de cinc pilars: lideratge femení i cartera de talents, igualtat salarial i paritat de gènere, cultura inclusiva, polítiques de prevenció de l'assetjament sexual i marca pro-dona.
Compromís amb la igualtat
CaixaBank compta amb un 41,6% de dones en posicions directives i amb el compromís públic d’aconseguir el 43% l’any 2021, i amb un 42,8% de dones en el Consell d'Administració, un dels percentatges més alts del sector.
La cultura corporativa de CaixaBank promou la diversitat, la meritocràcia, la igualtat d'oportunitats i el reconeixement del talent. Per aquest motiu, l'entitat bancària promou projectes que promoguin la igualtat tant en la companyia com en el conjunt de la societat.
El programa Wengage de l'entitat és un projecte transversal que treballa per fomentar i visualitzar la diversitat de gènere, funcional i generacional. El programa inclou mesures internes per fomentar la flexibilitat i la conciliació, per visibilitzar la diversitat i per reforçar el rol de la dona, amb programes de formació o els plans de mentoring femení.
A més, des del mes de gènere d'aquest any, CaixaBank compta amb un Pla d'Igualtat per a fomentar els principis d'igualtat d'oportunitats i diversitat dels equips de treball, potenciar la presència de dones en posicions directives i reforçar les mesures de conciliació de la vida personal i professional. Aquest pla contempla la perspectiva de gènere en els programes de desenvolupament directiu i en els processos de selecció i formació, fomenta el teletreball i la flexibilitat.
També desenvolupa iniciatives a nivell extern per als clients i la societat per impulsar la diversitat i igualtat d'oportunitats en tres àmbits d'actuació: lideratge i emprenedoria, innovació i educació, i esport.
Altres distincions en la igualtat de gènere
A banda de la distinció atorgada pel Gender Equality Index de Bloomberg, CaixaBank compta amb altres distincions en aquest àmbit com el Distintiu d'Igualtat en l'Empresa (DIE), de l'Institut de la Dona i el Premi 25 aniversari de FEDEPE (Federació Espanyola de Dones Directives, Executives, Professionals i Empresàries). Està també inclosa en l'Índex de Diversitat de Gènere EWoB.
A més, la Fundació per a la Diversitat va concedir a CaixaBank en 2020 la distinció a la millor pràctica d'una gran empresa pel programa Wengage. L’any 2020, CaixaBank Asset Management ha estat reconeguda com a “Líder europeu en diversitat (categoria 20-50 gestors)” per la revista Citywire.
CaixaBank també està adherida al programa internacional Target Gender Equality i al Women’s Empowerment Principles, de Nacions Unides; a l'Acord Voluntari amb el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat Més dones, millors empreses per a una major representativitat de la dona en posicions directives; o al Charter de la Diversitat, per fomentar la igualtat d'oportunitats i les mesures antidiscriminatòries.