CaixaBank s'ha sumat als Principis de Banca Responsable, llançats per la Iniciativa Financera del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (UNEP FI, per les seves sigles en anglès) el passat 26 de novembre a París, que aglutina 38 grans entitats financeres de tot el món, segons ha anunciat a través d'un comunicat.
Aquests principis tenen com a objectiu alinear l'actuació del sector financer amb la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides i els Acords de París sobre canvi climàtic. Les entitats financeres juguen un paper essencial en el compliment d'aquests objectius globals gràcies a la seva funció clau com a proveïdors de finançament a nivell mundial.
Amb el seu llançament, aquesta iniciativa "reafirma el propòsit de les entitats financeres de contribuir a donar solució als reptes socials i ambientals més urgents i construir un món més sostenible i socialment inclusiu", asseguren des de CaixaBank.
Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, ha explicat que “a CaixaBank apostem per un model de banca socialment responsable que posi a les persones en el centre i contribueixi a un major benestar per a tots. Aquest compromís s'alinea per complet amb els Principis de Banca Responsable, que han de fomentar que els bancs adoptin un paper líder en la construcció d'un futur més sostenible. El futur de la banca passa necessàriament per una actuació responsable, que uneixi la rendibilitat amb el millor servei als clients i un impacte social i ambiental positiu”.
Aquests principis "han de convertir-se en un benchmark global de banca responsable i requereixen dels bancs signants la fixació d'objectius i la posterior rendició de comptes sobre la seva contribució als objectius econòmics, socials i ambientals nacionals i internacionals". Els Principis de Banca Responsable giren entorn del Compromís, Impacte, Clients, Grups d'interès, Governança i fixació d'objectius i Transparència i responsabilitat.
El procés de llançament dels principis inclou un període de consulta de sis mesos perquè els grups d'interès puguin aportar els seus comentaris i suggeriments abans de la signatura oficial dels Principis a l'Assemblea General de les Nacions Unides del setembre de 2019.