The Zone of Hope, l'experiència de realitat virtual impulsada per Aigües de Barcelona amb la intenció de conscienciar sobre els efectes del canvi climàtic, ha rebut avui la visita del conseller de Territori, Damià Calvet, acompanyat del president del Consell d'Administració d'Aigües de Barcelona, Àngel Simon.
En la seva intervenció, Simon ha reivindicat la lluita cintra el canvi climàtic com a "exemple clar dels bons resultats que dona la col·laboració público-privada". Per la seva banda, el conseller Calvet ha fet referència a la necessitat de persistir en la conscienciació de l'emergència climàtica, asseverant que "més enllà dels governs, la societat i les empreses n'han de ser conscients i lluitar per revertir-ho".
"El canvi climàtic és una realitat basada en determinacions científiques que acrediten que hi ha un escalfament global provocat principalment pels gasos d'efecte hivernacle", ha explicat el conseller. "Hem constatat que el full de ruta que teníem amb els Acords de París és insuficient i hem de repensar paràmetres de mitigació que facin que aquest canvi climàtic no es desenvolupi de manera catastròfica en el nostre planeta".
En aquest sentit, el conseller de Territori ha volgut recordar que "el govern de la Generalitat ja s'ha compromès a aquesta lluita i a arribar el 2100 per sota dels 2 graus centígrads; la Generalitat va ser dels primers governs a tenir un departament de medi ambient", ha asseverat.
Així, entre els principals eixos a tenir en compte a l'hora de cuidar el medi ambient, Calvet s'ha destacat la necessitat d'impulsar energies renovables, descarbonitzar la mobilitat amb més i millor transport públic i incentivant el canvi cap a vehicles de baixes emissions, i per últim l'economia circular, tant amb residus com amb altres vectors, com l'aigua. "L'estalvi de l'aigua és molt important, a Catalunya s'està fent bé, ja que la mitjana de la utilització de l'aigua a Catalunya és de menys de 100 litres per habitant i dia, per sota de molts altres països desenvolupats".
"Tot allò que puguem fer individualment per rebatre l'emergència climàtica serà benvingut, però també en col·lectiu", ha asseverat Simon. "Com a companyia estem absolutament compromesos en la lluita contra el canvi climàtic i convidem a tothom que hi participi".
Fins ara, l'experiència ha comptat amb més de 40.000 visites, i degut al seu èxit s'ha prorrogat fins al novembre, i es desenvolupa al Reial Cercle Artístic, obert al públic i també a les escoles. "L'exposició és magnífica", ha asseverat Calvet, "perquè fa treballar l'empatia i a més compta amb la tecnologia més puntera".