Primers posicionaments empresarials a la imminent sentència del judici per l'1-O. El ple de la Cambra de Comerç de Terrassa, liderada per Ramon Talamàs i reunida ahir dimarts, ha acordat elevar al Consell General de Cambres de Catalunya (CGCC) demanar una "sentència absolutòria" després del judici del procés sobiranista, celebrat de febrer a juny d'aquest any al Tribunal Suprem (TS). Ho ha fet a través d'un comunicat en què assegura que mentre duri la possible privació de llibertat dels líders independentistes, la Cambra de Terrassa declinarà l'assistència protocol·lària a qualsevol acte institucional que, al marge del Parlament i la Generalitat, estigui organitzat o convocat pels diferents estaments institucionals de l'Estat.
Així mateix, ha reclamat l'alliberament immediat de les persones que "estan patint una llarga i injustificada presó preventiva", en especial referència als exconsellers Josep Rull i Raül Romeva, ciutadans de la demarcació territorial de la Cambra. A més, el plenari també ha pactat "una presència institucional destacada" en totes les manifestacions pacífiques contra una possible resolució judicial condemnatòria.
En l'escrit, la Cambra de Terrassa garanteix que enviarà un escrit a tots els partits del Parlament i del Congrés, als seus respectius presidents, així com al del Senat, al president de la Generalitat i al del govern espanyol, demanant una llei d'amnistia que possibiliti el "diàleg per a una necessària negociació", una mesura que permetria el retorn, entre d'altres, de l'exconseller de Cultura i egarenc Lluís Puig.
Per últim, la Cambra de Terrassa -a diferència de la de Barcelona- ha rebutjat la proposta d'aturada de país un cop es publiqui la sentència, pel greuge que suposarà per a l'economia catalana i ha insistit en establir canals de diàleg polític amb un horitzó a no llarg termini que permeti trobar una sortida a la relació entre Catalunya i l'Estat.