Joan Canadell, president de La Cambra de Comerç de Barcelona ha denunciat aquest divendres que els Pressupostos Generals de l'Estat per a 2021 elaborats pel Govern preveuen només la meitat dels 3.800 milions d'euros que, segons els seus càlculs, Catalunya necessita per a inversions en infraestructures. Ho ha indicat així a través del seu compte de Twitter: "Catalunya té un dèficit acumulat d'inversions de 45.000 milions respecte a la mitjana a Espanya. Fa falta invertir prop de 4.000 milions durant 10 anys per poder dir que no estem injustament discriminats", ha assenyalat a la xarxa social.

Segons l'òrgan cameral, amb una injecció de 3.800 milions anuals a les administracions de la comunitat, s'eliminaria a l'horitzó de 2030 el dèficit d'infraestructures. En un comunicat, la Cambra a més assegura que el projecte de pressupostos assigna a Catalunya en inversió real 1.999,30 milions (el 16,5% del total per a regions), import a què "caldria sumar 200 milions més que apareixen al capítol 7 del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, que elevaria la xifra total a 2.199,30 milions".

D'aquesta quantitat, calcula que 1.900 milions d'euros (el 86%) aniran a parar a infraestructures de transport i mobilitat, davant els 3.800 milions que defensa la Cambra que serien necessaris per arribar a un romanent de capital en aquesta matèria del 19%, un percentatge que està en la línia del pes de Catalunya en el conjunt del PIB.

"Ja s'ha invertit en altres comunitats, ara toca Catalunya", ha indicat Joan Canadell. D'aquesta manera, La Cambra de Comerç rebutja el projecte de pressupostos generals perquè "no dona resposta a les necessitats d'inversió en infraestructures de transports i mobilidad de l'economia catalana".

La Cambra rebutja una reforma del sistema de cotització d'autònoms

La Cambra, aquest divendres, també ha rebutjat la proposta de l'Estat de cotitzar en funció dels ingressos per part dels autònoms: "pot conduir a un sistema més just, però plantejar-la a l'escenari actual denota més aviat un afany recaptatori".

L'organització indica també que, si entrés en vigor ara mateix, la reforma utilitzaria com a referència la facturació de 2019, "la qual cosa no s'ajustaria a la realitat dels autònoms que han perdut ingressos". La Cambra aposta per una normativa menys impositiva que posi de relleu els autònoms com a potenciadors de l'activitat econòmica, "com es fa a la resta d'Europa".

 

Imatge principal: President de la Cambra de Comerç, Joan Canadell. Foto: Europa press