Carles Puig de Trevy i la seva junta de govern del Col·legi d’Economistes de Catalunya (CEC) ha pres possessió per un mandat de quatre anys en un acte celebrat aquest divendres a la seu del CEC a Barcelona amb la presència de la consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya Lourdes Ciuró.
Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona, Puig de Travy és auditor i CEO d’Auditoria i Consultoria Crowe, firma global de serveis professionals. També és president del Registro de Economistas Auditores (REA) del Consejo General de Economistas, membre del Consell Directiu del Registre d'Experts Comptables (REC), secretari de la Junta Directiva de l’Associació Catalana de Comptabilitat i Direcció (ACCID) i auditor de comptes inscrit al Registre Oficial d’Auditors de Comptes (ROAC). A més és autor d'articles a revistes especialitzades en matèria comptable, auditoria i fiscal, és conferenciant habitual a congressos, seminaris i jornades en els àmbits de l'auditoria i la comptabilitat. Ha estat també professor de màsters d’auditoria en diverses universitats i és membre del Consell Assessor de la Universitat Abad Oliba CEU.
Avui també ha pres possessió la nova vicedegana del Col·legi, Àngels Fitó, que és doctora en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona a més de vicerectora de Competitivitat i Ocupabilitat de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Del 2010 al 2019 va ser directora dels Estudis d’Economia i Empresa de la UOC, on també ha realitzat docència en l’àmbit de la direcció financera. Anteriorment, ha compaginat la docència en diverses universitats catalanes amb l’activitat professional d’assessorament en finances i gestió empresarial. Fitó és experta en anàlisi financera, sistemes de gestió empresarial, management i e-learning
Així doncs, la nova junta de govern del Col·legi s’incorporen Albert Carreras de Odriozola, Ana Garcia Molina, Carme Jover Díaz, Esther Subirà Lobera, Jordi Albiol Plans, Nieves Rabassó Rodríguez, Pilar Soldevila García i Toni Bartolí Sala i es mantenen Carme Garcia Jarque, Elisabet Bach Oller, Ivan Planas Miret, Jaume Menéndez Fernández, Maria Josep Arasa Alegre, Miquel Morell Deltell i Sofía Rodríguez Rico. Els exdegans del CEC Oriol Amat Salas i Anton Gasol Magriñà seran consellers de la junta, juntament amb Emilio Álvarez Pérez-Bedia, Alfred Albiol Paps i Miriam Barrera Ubieto.
Potenciar la rellevància del Col·legi
La nova junta de govern del Col·legi d’Economistes vol potenciar la rellevància del CEC en l’actual escenari de transformació de les relacions econòmiques i socials d’acord amb tres conceptes: Catalunya, Creixement i Canvi. En un context on Catalunya ha de fer front a reptes tan importants com la transició digital, la sostenibilitat i la cohesió territorial, entre d’altres, la nova junta de govern del CEC vol que el conjunt de professionals de l’economia i l’empresa esdevingui un col·lectiu rellevant en el context actual que està canviant el paradigma de la competitivitat.
Per això s’apostarà per un procés de creixement tant en nombre de persones col·legiades com en l’abast de l’actuació del CEC. També es vol disposar de la capacitat de gestionar processos de canvi tant de les competències professionals individuals i organitzatives com dels mecanismes de governança del CEC.
La nova junta de govern vol que el CEC sigui crucial per a les persones col·legiades promovent el desenvolupament dels professionals de l’economia i empresa en cada moment de la seva etapa vital i professional i alhora vetllant pels seus interessos. També aposta perquè el Col·legi sigui valuós per a la disciplina promovent un diàleg constant entre la comunitat acadèmica i els professionals de l’economia i l’empresa. A més vol impulsar la rellevància del CEC per a l’administració pública catalana en un moment clau per a la transformació i modernització de l’economia, així com per al sector productiu que ha d'afrontar els canvis que plantegen reptes com la globalització, la transició energètica, la transformació digital.
Entre les diverses mesures contemplades per impulsar la rellevància del CEC destaquen la creació d’un observatori de l’economista que monitori l’evolució de les atribucions i requeriments competencials dels professionals de l’economia i l’empresa, la realització del 4t Congrés Català d’Economia i Empresa que abordarà les noves claus de la competitivitat, la definició d’espais de mentoratge empresarial on es pugui fer transferència de coneixement intergeneracional, interdisciplinari i intersectorial o la promoció de la formació en disseny i avaluació de Polítiques Públiques, entre moltes d’altres accions.