La "casa de l'emprenedor digital" es fa gran. Després de complir el seu primer any en funcionament, el Pier 01 de l'associació d'emprenedors i startups Barcelona Tech City ja ha aconseguit omplir les seves instal·lacions del Palau de Mar amb més de 1.000 treballadors que pertanyen a 80 startups, incubadores i acceleradores. Un triomf en majúscules impulsat conjuntament per l'administració catalana i grans empreses privades. Però lluny de conformar-se amb el camí recorregut, el Pier 01 no s'atura i abans de què s'acabi l'any, acollirà també el hub d'innovació en pagaments impulsat per CaixaBank amb la col·laboració de grans empreses com Samsung, Visa Arval o Global Payments.

"Aquest edifici constitueix un exemple de col·laboració público-privada amb el suport d'Acció, Barcelona Activa i el Port de Barcelona i un punt d'unió en la innovació entre les startups i els grups corporatius", ha assegurat el president de Barcelona Tech City, Miguel Vicente. En aquest primer any de vida, ja s'hi han instal·lat startups com HolaLuz, Letgo, ByHours o Ikomob així com grans organitzacions com la Fundació Mobile World Capital, Gas Natural Fenosa o Seat. 

Més diners

Coincidint amb el primer aniversari de l'edifici, el conseller d'Empresa i Coneixement, Santi Vila, ha volgut apostar per les startups. Una vegada més. Als ja coneguts pla Embarga (accelerar facturació) i pla Esprint (consolidar internacionalització), ha llançat una nova línia "startup capital d'Acció" destinada a cobrir la necessitat de capital per part de moltes empreses que es troben en fase inicial. En concret, el Govern donarà 1,5 milions per any amb l'objectiu de cobrir les necessitats de 20 empreses catalanes recent sortides del forn (entre 3 mesos i 3 anys). És a dir, 75.000 euros per projecte, dels quals un 80% es podrà abonar fins i tot abans de començar el projecte i sense necessitat d'avals. 

En aquest sentit, Vila també ha volgut destacar que l'aterratge de CaixaBank al Pier 01 és un símbol de la "combinació virtuosa" entre empreses innovadores i grans companyies responsables de finançar el teixit productiu. De la virtuositat al win-win. I de retruc, nous llocs de treball i millors salaris. Tot plegat, construeix un "ecosistema" d'innovació que fa guanyar competitivitat a l'economia catalana alhora que consolida el seu model industrial.   

Més celebració

La festa del hub tecnològic i digital no s'ha acabat aquí. Barcelona Tech City que representa més de 500 empreses i dona feina al voltant de 20.000 persones ha celebrat eleccions per la renovació de la seva junta directiva. I com no podia ser de cap altra manera davant dels èxits, s'ha reiterat (per unanimitat) la confiança en tot l'equip encapçalat pel president Miguel Vicente i el director general Miquel Martí. També formen part de la directiva alguns noms coneguts del sector com Carlos Blanco, Didac Lee, Carlota Pi o Carlos Trenchs. 

Segons Vicente, "durant aquests quatre anys, el principal repte de Barcelona Tech City ha estat donar-se a conéixer i consolidar-se com associació que vol aglutinar a tots els actors de l'ecosistema digital i tecnològic de Barcelona. L'èxit de la posada en marxa de Pier01, que ha complert un any, confirma la línia de treball de l'Associació encaminada a convertir Barcelona com un hub tecnològic global". 

Ara bé, si el Pier 01 no es conforma, Barcelona Tech City encara menys. Tot i la continuació de la junta, les eleccions són un bon moment per fer allò que tant els hi agrada als emprenedors: brainstorming i networking. I fidels a la seva filosofia de treballar i viure, la plataforma s'ha fixat nous objectius estratègics per als quatre pròxims anys: atraure nous inversors, fer créixer el nombre d'associats, col·laborar amb més entitats educatives per potenciar el talent local i seguir desenvolupant el projecte Barcelona Tech Harbour. Fer encara més gran la casa de l'emprenedor digital.