El conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha encapçalat una missió empresarial a Bèlgica per impulsar el programa Catalan Wines i promocionar així els cellers catalans en el principal país importador de cava del món. "Bèlgica és un mercat important pel sector del vi i del cava català", ha reivindicat Baiget mentre que el millor sommelier de Bèlgica 2016, Benoit Couderé, ha afegit que "la qualitat-preu del cava és molt bona, i hi ha molts cellers joves a Catalunya on la qualitat i la varietat del raïm s'estan desenvolupant, i això és bo."
Un intercanvi de lloances entre països que ha estat el preàmbul d'una ronda de contactes entre cellers, productors de vins i cava català amb importadors, distribuïdors, sommeliers i restauradors belgues. O el que és el mateix, més networking entre la producció catalana i la distribució i venda belga. I és que Bèlgica no és només el principal importador de cava del món sinó també el tercer importador de vi català. De fet, les exportacions de vi i cava català a Bèlgica s'han gairebé triplicat en els últims 10 anys, superant els 55 milions d'euros durant el 2016.
En aquest sentit, el conseller d'Empresa ha recordat que més del 70% dels cellers que participen en aquest tipus d'actes s'emporten contactes a casa. L'objectiu de la DO Cava no és cap altra que "elevar la imatge de la beguda cava al món" així com "diferenciar la producció de major qualitat". "Nosaltres fa anys que treballem a Brussel·les", ha explicat Francesc Domínguez, del celler Mas Parellada, que no ha dubtat en exaltar la terra, el clima i el preu competitiu del cava català. També han participat al Catalan Wines: Castells de Pujades, Vins Grau, Canals & Munné, Raventós Rosell o Mont-Ferrant, entre d'altres.
Noves inversions
Baiget ha viatjat a Brussel·les amb el ferm propòsit d'estrènyer relacions comercials entre tots dos països i atreure noves inversions estrangeres a Catalunya. En aquest context, el conseller d'Empresa es reunirà amb multinacionals europees, americanes i asiàtiques que tenen seu a la capital belga. Alhora, també participarà a l'European Business Summit que és una de les cimeres de referència a Europea en economia, empresa i inversions.
Més concretament, Baiget ja ha avançat que donarà a conèixer "la nova infraestructura industrial per al país": el Global 3D Printing Hub. Alhora, també explicarà amb detall els "actius" de Catalunya com a país per tal de què "les empreses que vulguin implantar-s'hi, puguin fer-ho". Amb el record del viatge a Londres, Baiget busca atraure noves inversions estrangeres a Brussel·les.