La companyia espanyola Cellnex ha confirmat aquest dimecres que es troba en converses avançades amb el grup asiàtic CK Hutchison Holdings Limited "a fi d'explorar escenaris de col·laboració estratègica entre ambdues companyies, inclosa la potencial adquisició de determinats actius d'infraestructura", malgrat la situació generada per l'impacte de la crisi del coronavirus.
Cellnex també ha indicat aquest dimecres que els possibles termes i condicions —inclosos els termes econòmics i l'estructura de la transacció prevista— s'estan negociant actualment i, per tant, fins ara no s'ha arribat a cap acord vinculant. No obstant això, han destacat que la companyia farà un anunci addicional de conformitat amb els requisits aplicables quan sigui necessari.
L'empresa de serveis i infraestructures de telecomunicacions sense fil, a més, ha comunicat que ha registrat pèrdues per valor de 84 milions d'euros durant els nou primers mesos d'aquest any, davant els "números vermells" de 12 milions que es va anotar en el mateix període de l'exercici anterior. El motiu principal rau en "l'efecte de les amortitzacions més importants i costos financers associats a l'intens procés d'adquisicions" el 2019 i 2020. Així ho ha remès aquest dimarts la companyia que dirigeix Tobías Martínez a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).
Entre gener i setembre, la firma de telecomunicacions va facturar 1.149 milions d'euros, la qual cosa representa un 53% més que en el mateix període de l'any anterior, mentre va situar el resultat brut d'explotació (Ebitda) en 838 milions, un 68% més. La companyia considera el seu resultat "coherent" amb la fase de fort creixement que viu l'empresa, i ha destacat que en els pròxims trimestres continuarà reflectint resultats comptables negatius.
L'empresa col·labora amb ONG i hospitals amb 10 milions d'euros
Fins a l'octubre, Cellnex havia tancat o anunciat operacions de creixement a Portugal, França, el Regne Unit i Polònia amb una inversió associada de 6.900 milions d'euros. Després de l'ampliació de capital per 4.000 milions d'euros de l'agost passat, l'operador analitza projectes amb un volum d'inversió que podria assolir els 11.000 milions d'euros.
El 30 de setembre, el 65% dels ingressos i el 73% de l'Ebitda es van generar fora del mercat espanyol. Itàlia va ser el segon mercat més important, amb un 22% dels ingressos del grup. D'altra banda, el deute net de Cellnex a 30 de setembre va assolir els 3.776 milions d'euros davant els 3.938 milions en el tancament del 2019.
El consell d'administració de Cellnex ha aprovat el pagament d'un dividend de 0,03588 euros per acció, amb càrrec a la reserva de prima d'emissió, que es farà efectiu el 25 de novembre. Davant de la situació de pandèmia existent, la companyia manté obertes diverses línies de col·laboració amb ONG i diferents hospitals per un valor total de 10 milions d'euros.